MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

МВС зайнялося прозорістю своїх вузів

03.07.2007    джерело: www.korespondent.net

Міністерство внутрішніх справ створило робочу групу для забезпечення об’єктивного і прозорого вступу до вищі навчальних закладів МВС.

Відповідно до повідомлення прес-служби МВС, метою робочої групи є забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності приймальних комісій вузів, надання кваліфікованої інформації абітурієнтам та їхнім батькам за правилами добору і прийому до навчальних закладів МВС, процедурою апеляції та можливістю вирішення спірних питань з керівництвом приймальних комісій.

Міністерство повідомляє, що відповідальність за якість організації і проведення вступних іспитів нестимуть ректори навчальних закладів, що також повинні забезпечити встановлення інформаційних стендів про навчальний заклад.

Крім цього, буде посилено пропускний режим на територію вузів і обмежено вхід працівників, курсантів, студентів, не задіяних у приймальних комісіях.

Як повідомлявся, раніше Президент Віктор Ющенко просив Міністерство внутрішніх справ і Генеральну прокуратуру підсилити боротьбу з корупцією у вищих навчальних закладах.

Міністерство освіти та науки має намір зробити неможливими випадки правопорушення і хабарництва під час вступних іспитів до вузів.

МВС зазначає, що в 2006 році кількість випадків хабарництва у вузах збільшилося в порівнянні з 2005 роком.

За матеріалами Українські новини

 Поділитися