MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КС захистив пільги від бюджетуДень бабака замість години суду. Дайджест російських протестівДзеркало українського правосуддяНе нижче прожиткового мінімуму: Конституційний Суд захистив розмір пенсій Конституція, конституційна доктрина, конституційний процес і війна21 грудня – головне за день26 листопада – головне за день«Комусь дуже вигідно утримувати засуджених, відмиваючи бюджетні кошти!» – звернення в’язнів Крижопільського виправного центру до Ірини Венедіктової26 квітня – головне за день22 квітня – головне за деньКонституційний Суд розглядає справу за поданням Денісової щодо закриття лікареньКонституційний Суд визнав неконституційним указ про призначення Ситника директором НАБУВИСНОВОК СПЕЦІАЛІСТА (Amicus Curiae) з питань застосування та тлумачення практики Європейського суду з прав людини в кримінальному провадженні № 52017000000000361ЄСПЛ відмовився знімати імунітет із Георгія Логвинського у справі ‘Золотого мандарину’Мешканець Балаклії відсудив у військової частини 300k ₴ за шкоду від вибухів на складах боєприпасівМінімальний вік виходу на пенсію за вислугу років — неконституційний, — КСУЧому не зносять старі будівлі у містах УкраїниПрава людини в програмах кандидатів. Частина 8Без популізму: 10 незручних запитань кандидатам у ПрезидентиЧи є нові зміни до Конституції України про курс на ЄС та НАТО конституційними?

КС скасував положення закону про держбюджет, які призупиняли пільги

11.07.2007    джерело: www.unian.net
Конституційний Суд прийшов до висновку, що ряд вищезазначених статей закону про держбюджет не відповідає ст. 1 Конституції, у якій сказано, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною правовою державою

Конституційний Суд України скасував положення закону про державний бюджет, які стосувались призупинення на 2007 рік виплати пільг, компенсацій і гарантій для населення.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні було оприлюднено рішення КС, прийняте 9 липня цього року за конституційним поданням 46 народних депутатів щодо відповідності Конституції України положень статей 29, 36, ч. 2 ст. 56, ч. 2 ст. 62, ч. 1 ст. 66, пунктів 7, 9, 12, 13, 14, 23, 29, 30, 39, 41, 43, 44, 45, 46 ст. 71, статей 98, 101, 103, 111 Закону України «Про державний бюджет України на 2007 рік» щодо соціальних гарантій громадян.

Як повідомив під час оприлюднення рішення голова Конституційного Суду Андрій СТРИЖАК, проаналізувавши подання, Конституційний Суд прийшов до висновку, що ряд вищезазначених статей закону про держбюджет не відповідає ст. 1 Конституції, у якій сказано, що Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною правовою державою.

Він підкреслив, що, відповідно до Конституції, соціальні права і гарантії населення не можуть обмежуватись, а закон про держбюджет не може скасовувати чи зупиняти положення інших законів. Тому КС прийшов до висновку, що Верховна Рада не мала повноважень при прийнятті держбюджету зупиняти дію інших законів, в тому числі й щодо надання пільг, гарантій і компенсацій для громадян.

КС постановив, що з дня оприлюднення рішення вищезазначені статті закону про держбюджет припиняють свою чинність.

Водночас КС припинив провадження щодо ч. 2 ст. 62, ст. 101 через невідповідність конституційного подання щодо розгляду цих статей. Таким чином, за винятком цих двох статей, решта вищезазначених статей у поданні втратили свою чинність.

 Поділитися