MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прокурори у справі Гонгадзе просять суд призначити медекспертизи для підсудних

18.07.2007    джерело: www.proua.com
Державні обвинувачі у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе просять суд призначити медичні експертизи для підсудних. У вбивстві журналіста звинувачуються 3 колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС

Державні обвинувачі у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе просять суд призначити медичні експертизи для підсудних у справі Миколи Протасова, Олександра Поповича і Валерія Костенка. Про це повідомив представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теліченко, передають «Українські новини» .

«Прокурори звернулися з клопотанням провести психолого-психіатричну експертизу по кожному з підсудних і медико-психіатричну експертизу для підсудного Протасова», - сказала Теліченко.

За її словами, дане клопотання було заявлене на закритому засіданні в середу.

Теліченко зазначила, що в ході засідання були встановлені ряд суперечностей в медичних документах підсудного Протасова, і тому це стало причиною проведення додаткової експертизи.

Вона підкреслила, що рішення про можливість проведення цих експертиз суд планує оголосити на наступному засіданні 24 липня. Засідання пройде в закритому режимі.

За словами адвоката, Кримінально-процесуальний кодекс передбачає припинення судового процесу на час проведення експертиз. Теличенко припустила, що результати експертизи будуть оголошені на наступних засіданнях, можливо у вересні.

Як повідомлялося, розгляд справи про виконавців вбивства Гонгадзе Апеляційний суд Києва почав 9 січня 2006 року.

У вбивстві журналіста звинувачуються 3 колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС Валерій Костенко, Микола Протасов і Олександр Попович.

Ще один обвинувачений - колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач - знаходиться в розшуку.

Раніше Генпрокуратура заявила, що до суду передана тільки перша частина справи, що стосується тільки виконавців вбивства.

Друга частина справи стосується встановлення замовників і організаторів цього злочину.

 Поділитися