MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тренінги з технології проведення журналістських розслідувань у 9 містах України

27.07.2007    джерело: www.civicua.org
Запрошуються журналісти усіх видів ЗМІ із зазначених регіонів, які мають високу мотивацію, можливості та перспективи проведення журналістських розслідувань найближчим часом

До участі у тренінгах запрошуються журналісти усіх видів ЗМІ із зазначених нижче регіонів, які мають або не мають досвіду проведення журналістських розслідувань, але мають високу мотивацію, можливості та перспективи їх проведення найближчим часом.

В рамках проекту навчання журналістів по всій Україні з проведення журналістських розслідувань з питань корупції, виконавцем якого є Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) у партнерстві з Асоціацією медіа-юристів (АМЮ), вже відбулися тренінги у Тернополі (15-16 липня), Рівному (20-21 липня), Львові (22-23 липня), закінчилася реєстрація на тренінг у Запоріжжі (27-28 липня) та у Сімферополі (29-30 липня).

Якщо ви не змогли потрапити на тренінги у вашому регіоні, що вже відбулися у липні, ви маєте право подати заявку на наступні тренінги у серпні та вересні.

Участь у тренінгах безкоштовна, учасникам з інших міст забезпечується проживання та проїзд. ІРРП залишає за собою право відбирати журналістів і повідомить запрошеним учасникам про участь за менше ніж за 7-10 днів до початку тренінгу.

Попередня програма тренінгу та заявка на участь у ньому додаються нижче. Для участі у тренінгу журналісти мають подати заявки за зразком нижче. Журналісти можуть починати подавати заявки вже сьогодні. По регіональних семінарах ІРРП додатково робитиме окремі оголошення. Заповнені заявки слід подавати не менше ніж за 15 днів до дати тренінгу.

Ваші заявки, додаткові запитання просимо надсилати на електронну адресу [email protected], на факс АМЮ (044) 2342357, Ви також можете телефонувати за номерами 067 5472233 або 050 3514179.

ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ ТРЕНІНГІВ У РЕГІОНАХ:
24-25 серпня у Києві (для Київської, Чернігівської, Житомирської та Черкаської обл.),
31 серпня -1 вересня у Донецьку (для Донецької та Луганської обл.),
7-8 вересня в Одесі (для Одеської, Миколаївської та Кіровоградської обл.).
9-10 вересня у Полтаві (для Полтавської, Харківської та Сумської обл.),

Дводенні тренінги з технології проведення журналістських розслідувань проводитимуть Олег Хоменок, тренер з журналістики з багаторічним та міжнародним досвідом, регіональний координатор міжнародного проекту SCOOP (Данія) з підтримки журналістських розслідувань, разом із досвідченими ко-тренерами Валентиною Самар, Сергієм Томіленко, Михайлом Кумком, Катериною Івановою, Оксаною Рябчун, Юрієм Ісаєвим, юристами Асоціації медіа-юристів Людмилою Панкратовою, Наталією Грановською, Олександром Бурмагіним, Ігорем Федоренко та експертами – журналістами, які проводять розслідування – Єгором Соболевим, Євгеном Рибкою, Ларисою Артеменко та іншими.

Після тренінгів журналісти зможуть звертатися до ІРРП та АМЮ за методично-консультативною та юридичною підтримкою, плануються програми малих грантів на журналістське розслідування та конкурсів на кращі розслідування на регіональному та національному рівнях, про які буде завчасно повідомлено.

Навчання відбуватиметься в рамках проекту „Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні „Гідна Україна” (www.pace.org.ua), який реалізує компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) та Міжнародної корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).

Заявку на участь та повну програму тренінгу ви знайдете нижче або можна завантажити на сайті www.pace.org.ua.

В ПРОГРАМІ ТРЕНІНГУ:
• Корупція з точки зору закону та у суспільній свідомості. Що охоплює тематика розслідувань? Правові аспекти антикорупційної тематики
• Що таке журналістське розслідування?
• Журналістське розслідування. Жанр чи метод.
• Забезпечення безпеки під час проведення ЖР.
• Етичні стандарти.
• Схема дій під час проведення журналістського розслідування.
• Джерела інформації для публікацій.
• Способи й методика збору інформації. Типологія і систематизація джерел.
• Як подати результати розслідування?
Типові помилки під час розслідування.


Джерело : Інститут розвитку регіональної преси

Додатки : Анкета - заявка на участь у тренінгу «Журналістське розслідування” - doc-file (134.656 kb)

 Поділитися