MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні залишилося тільки 6% екологічно чистої території

14.08.2007   
Експерти ОБСЄ відзначають, що основними причинами такого стану екології є аварія на Чорнобильській АЕС, незнищені боєприпаси, надлишок токсичних відходів

В Україні залишилося лише 6% екологічно чистої території. Такого висновку дійшли експерти Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ).

Експерти відзначають, що основними причинами такого стану екології є аварія на Чорнобильській АЕС, незнищені боєприпаси, надлишок токсичних відходів. Решта частини української території, на думку ОБСЄ, перетворилася на звалище отруйних речовин, що перейшло в спадок від СРСР, передає телеканал СТБ.

Об’єм токсичних відходів, за даними екологів, досяг 5 млрд. тонн. ОБСЄ відзначає, що це одне з головних джерел забруднення грунту і води, а також проблем із здоров’ям у місцевого населення.

Нагадаємо, наприкінці травня експерти ОБСЄ заявили, що в Україні спостерігається екологічна криза. У звіті вони відзначили, що Україна має приблизно 2,5 млн. тонн боєприпасів радянських часів, які необхідно знищити. При цьому, на думку міжнародних експертів, слід створити 4 могильники радіоактивних відходів.

За матеріалами «ЛІГАБізнесІнформ».

 Поділитися