MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світуNo more tolerance to Putin’s regime! ‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев ‘One brother perished, the second was barely saved’ — the story of a resident of ZahaltsiUN records 32 summary executions by Russia of Ukrainian prisoners of war since December Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в МаріуполіReal terrorists free to act while Russian FSB tortures political prisoners for 'good statistics' Russia’s fake ‘Donetsk republic’ moves to appropriate Ukrainians’ homes on occupied territory ‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’‘The Russians killed people with bestial cruelty’Ukrainian POW sentenced to life for defending Mariupol in brutal Russian replay of fake occupation court ‘trial’ Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТCrimean Solidarity activist and political prisoner in critical condition in Russian prison hospital Russian propaganda TV broadcast deepfake video to blame Ukraine for Moscow terrorist attack

Медіа-профспілка вимагає ретельного розслідування побиття Артема Скоропадського

14.08.2007    джерело: www.telekritika.kiev.ua
Журналіста побили в день публікації в газеті «КоммерсантЪ-Украина» його критичної статті щодо різких заяв Київського міського голови на адресу підприємців, що торгують на Майдані незалежності.

Київська незалежна Медіа-профспілка вимагає ретельного розслідування побиття журналіста «КоммерсантЪ-Украина» Артема Скоропадського, яке сталося вчора, в під’їзді його будинку. О 22.30, 13 серпня 2007 року, коли Артем повертався додому, на нього напали двоє невідомих, завдавши ударів по обличчю.

Симптоматичним є те, що журналіста побили в день публікації в газеті «КоммерсантЪ-Украина» його критичної статті щодо різких заяв Київського міського голови Леоніда Черновецького на адресу підприємців, що торгують на Майдані незалежності.

Як повідомив Артем Медіа-профспілці, у день оприлюднення матеріалу до редакції «КоммерсантЪ-Украина» телефонували представники Київської міської державної адміністрації з погрозами подати на автора до суду та вимагали спростувати факти, наведені у статті. Цей тиск з боку чиновників столичної адміністрації дає підстави Артему Скоропадському пов’язати напад на нього з журналістською діяльністю.

Комітет Медіа-профспілки в Києві наголошує, що ні Артем Скоропадський, ні Медіа-профспілка не звинувачують Леоніда Черновецького у нападах на журналістів. Утім ми хочемо підкреслити, що останнім часом суттєво побільшало звернень журналістів щодо зневажливого ставлення до себе з боку київської міської влади.

Комітет Медіа-профспілки у Києві вимагає від Леоніда Черновецького і його підлеглих надалі утриматися від різких заяв і дій щодо журналістів. Водночас ми просимо Оболонський районний відділ міліції ретельно розслідувати цю справу і вимагаємо від керівництва МВС України проконтролювати хід розслідування.

Артем Скоропадський працює в «КоммерсантЪ-Украина» з вересня 2005 року. Він є громадянином Російської Федерації.

Протягом 2006-2007 років Медіа-профспілка неодноразово фіксувала конфлікти між Київським міським головою Леонідом Черновецьким та співробітниками засобів масової інформації. За «заслуги» перед журналістським середовищем пан Черновецький переміг у антирейтингу Медіа-профспілки та Інституту масової інформації, ставши головним  «ворогом преси» 2006 року.

 Поділитися