MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кабінет Міністрів затвердив порядок електронного обліку актів про цивільний стан громадян

15.08.2007    джерело: www.minjust.gov.ua

Кабінет Міністрів своєю постановою затвердив Порядок ведення Державного реєстру, в якому буде зібрано всі акти про цивільний стан громадян, починаючи від народження. Відповідне рішення ухвалене сьогодні у ході засідання уряду.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, обов’язковому внесенню до Реєстру підлягатимуть факти народження фізичних осіб та їх походження, смерті, шлюбу чи розлучення, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, зміни імені. Внесенням відомостей до Реєстру займатимуться органи реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції.

Передбачається, що Державний реєстр актів цивільного стану громадян ляже в основу або стане підсистемою Державного реєстру виборців. Органам Міністерства юстиції буде створено умови для своєчасного надання органам ведення Державного реєстру виборців повної та об’єктивної інформації про осіб, які протягом останніх трьох місяців змінили прізвище, ім’я, по батькові, дату, місце народження або померли.

Міністр наголосив, що інформація, яка міститиметься в Реєстрі, матиме обмежений доступ і розголошенню не підлягатиме. З цією метою Кабінет Міністрів визначив коло осіб які мають право на отримання інформації з Реєстру.

Окрім поточної інформації, до Реєстру будуть також внесені дані, що на сьогодні містяться в книгах реєстрації актів цивільного стану та метричних книгах, які зберігаються в архівах відділів реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції.

Олександр Лавринович повідомив, що щороку органами реєстрації актів цивільного стану реєструється понад 1,5 млн. актових записів. Причому їх кількість щороку зростає. Так, у 2004 році було зареєстровано 1,67 млн. записів цивільного стану громадян, у 2005 – 1,76 млн., у 2006 - 1,78 млн. актових записів. В Україні діє 764 відділи реєстрації актів цивільного стану.

Прес-служба Міністерства юстиції України

 

 Поділитися