MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихЗвіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 Звіт за результатами моніторингового візиту до Харківського слідчого ізолятораЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської спеціалізованої туберкульозної лікарні №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Сумської виправної колонії №116 Звіт за результатами моніторингового візиту до Сумського слідчого ізолятора Звіт за результатами моніторингового візиту до Роменської виправної колонії №56Лікарня ‘Морг’ — звіт за результатами моніторингового візиту до Софіївської багатопрофільної лікарні №45Звіт за результатами моніторингового візиту до Івано-Франківської установи виконання покарань №12 Тяжке травмонебезпечне виробництво — моніторинговий візит до Катеринівської виправної колонії №46 ‘Відсутність паліативної допомоги та нестача лікарів’, — звіт за результатами моніторингового візиту до Львівської установи виконання покарань №19 ‘Антисанітарія та неякісні харчові продукти’, — моніторинговий візит до Дрогобицької виправної колонії №40 ‘У неволі під обстрілами’, — звіт за результатами моніторингового візиту до Харківської виправної колонії №43 Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Сокирянська виправна колонія №67’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Райківецька виправна колонія №78’Моніторинговий візит до Львівської багатопрофільної лікарні №19 ДУ ЦОЗ ДКВС УкраїниУряд РФ координує вивезення українських дітей, — Conflict ObservatoryРосія порушує фундаментальні права українських дітей, — ООН Моніторинговий візит до ДУ “Біленьківська виправна колонія №99”Моніторинговий візит до ДУ “Петрівська виправна колонія №49”

В Івано-Франківську консультують ВІЛ-інфікованих через мережу Інтернет

21.08.2007    джерело: www.civicua.org
Консультанти не тільки безкоштовно нададуть відповіді на отримані запити та свої рекомендації, але й допоможуть у підготовці необхідних документів (заяви, скарги, клопотання, позови та ін.)

За участі ВБО "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" організовано роботу чотирьох регіональних ресурсно-правових центрів з організації дистанційної правової допомоги для людей, що живуть з ВІЛ. Івано-Франківське представництво мережі знаходиться на базі фонду «Солідарність», вул. Січовий Стрільців, 34.
За два останні місяці у місті надано безкоштовну юридичну консультацію близько 50 особам.
– Найчастіше звертаються близькі люди ВІЛ-позитивних осіб. Їх цікавить як можна захистити права ЛЖВ, - каже юрист фонду Марина ПОПОВИЧ. – Звернення різного характеру, в основному по цивільно-правовому кодексі України, житловому рідше адміністративному.
У фонді для людей, що живуть з ВІЛ Марина ПОПОВИЧ вже провела три загальних лекції з захисту своїх прав.
Особливістю таких центрів є те, що можна пройти консультування дистанційно та анонімно. Тобто для отримання "першої правової допомоги" ЛЖВ буде достатньо подзвонити, надіслати листа (поштою чи е-mail) до найближчого ресурсно-правового центру або звернутися до регіонального представництва ЛЖВ.
Консультанти з числа найбільш кваліфікованих адвокатів (членів Спілки адвокатів України) не тільки безкоштовно нададуть відповіді на отримані запити та свої рекомендації, але й допоможуть у підготовці необхідних документів (заяви, скарги, клопотання, позови та ін.), проінформують щодо процедури розгляду та подання юридичних документів, підготовлять юридичні висновки та коментарі за наданими заявником документами.
У справах, які безпосередньо пов’язані з розголошенням ВІЛ-статусу, відмовою в наданні медичної та соціальної допомоги, незаконним звільненням з роботи ЛЖВ, неправомірними діями правоохоронних органів та ін. також може бути забезпечено супровід адвоката на етапі досудового та судового розгляду.

 Поділитися