MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Війна з темрявою. Підсумки тижняСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Екологічна катастрофа у Харкові, вбивство полонених, ціна відбудови — підсумки тижня Підземний дитсадок, замінована АЕС, обстріл Донецька — підсумки тижняХімічна зброя, цивільні у російському полоні, третина України забруднена мінами — підсумки тижняПредставниця МКС відвідала ХарківщинуТрагедія в Грозі, обстріли Херсона і Харкова, війна в Ізраїлі. Підсумки тижняЛежати на ліжку можна не більше двох годин на деньМешканці Харківщини отримують 426 млн компенсації за пошкоджене майноПолітв’язню Арсену Абхаїрову запропонували лікувати варикоз у Красноярській туберкульозній лікарніТерехов: У Харкові пошкоджено 4500 багатоповерхівок із 8200Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 31 жовтня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 21 жовтня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 2 вересня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 13 серпня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 9 серпня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 4 серпня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 31 липня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 27 липня 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 23 липня 2022 року

На Харківщині втілюватиметься у життя програма «Онкологія»

23.08.2007    джерело: www.kharkivoda.gov.ua

Щороку від раку помирають близько 5,5 тисяч жителів Харківщини. Захворіти на рак ризикує кожен 4-й чоловік та кожна 6 жінка. Злоякісні новоутворення є однією з найактуальніших медико-біологічних і соціально-економічних проблем.

Про це напередодні йшлося на засіданні координаційної ради з питань охорони здоров’я та надання медичної допомоги населенню області під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Терехова.

Рак є причиною більш як 15 відсотків усіх летальних випадків і поступається за цим показником лише серцево-судинним захворюванням.

Через запізнілу діагностику онкологічних захворювань 36% онкологічних хворих помирають протягом одного року після встановлення діагнозу. По Україні показник – 37%, в розвинених країнах світу не вище 30%.

Сьогодні в Україні проживає майже 800 тисяч людей, які в той чи інший час перенесли онкологічне захворювання. З них 54 567 мешкає в Харківській області. Всі вони потребують періодичного лікування та щорічного спеціального обстеження з метою раннього виявлення рецидивів захворювання.

Ігор Терехов дав доручення головному управлінню охорони здоров’я розробити програму «Онкологія», в якій передбачити будівництво онкоцентру і придбання сучасного діагностичного обладнання.

Харківщина – єдина область в Україні, в якій не збудовано сучасного онкологічного центру. Харківський обласний клінічний онкологічний диспансер, на який покладено обов’язки надання консультативної та лікувальної допомоги хворим на злоякісні новоутворення, проведення організаційно-методичної роботи на території області, розташований у приміщеннях, які побудовані у двадцятих роках минулого сторіччя.

В палатах переважно знаходиться по 6-8 хворих, відсутні душові кімнати, кімнати гігієни, по одній туалетній кімнаті на 40 хворих. На лікарняне ліжко припадає 3-4 кв. м. площі при нормі 7-10 кв. м. У зв’язку із дефіцитом площі у відділеннях відсутні умови для створення палат на одного-двох хворих, палат підвищеної комфортності. Операційний блок має недостатню кількість операційних, наявні операційні працюють із значним перевантаженням.

Звертаючись до членів Координаційної ради з питань охорони здоров’я та надання медичної допомоги населенню області, заступник голови облдержадміністрації Ігор Терехов наголосив, що «аморально знаходитись в таких умовах, в яких лікуються онкохворі Харківщини». Він зазначив, що незважаючи на те, що будівництво нового онкоцентру триватиме до трьох років, треба вже сьогодні, за рахунок внутрішніх резервів, вирішувати питання з ремонту приміщень, закупівлі частини устаткування, забезпечення хворих усім необхідним.

 

 Поділитися