MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українськi ЗМI менше використовують оцiночнi думки у висвiтленнi виборчої кампанiї - результати монiторингу

28.08.2007    джерело: www.interfax.com.ua
Однак за результатами моніторингу, проведеного комiтетом "Рiвнiсть можливостей" та асоцiацiєю "Спiльний простiр", ЗМI не можуть уникнути поєднання понять "полiтик-чиновник" i "полiтик-представник партiї".

У висвiтленнi виборчої кампанiї українськi засоби масової iнформацiї використовують менше оцiночних думок, проте не можуть уникнути поєднання понять "полiтик-чиновник" i "полiтик-представник партiї".

Про це свiдчать результати загальноукраїнського монiторингу ЗМI, проведеного комiтетом "Рiвнiсть можливостей" та асоцiацiєю "Спiльний простiр", оприлюдненi у вiвторок на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна".

"Порiвняно з iншими виборчими кампанiями iнформацiйнi телепрограми використовують значно менше оцiночних думок. Iнформацiя з негативним забарвленням звучить переважно з вуст полiтичних опонентiв, а не журналiстiв", - наголосив голова комiтету "Рiвнiсть можливостей" Олександр Чекмишев. За його словами, телесюжети формуються переважно на фактах, а не припущеннях. Проте, на думку О.Чекмишева, низка телеканалiв продовжують проявляти симпатiю до одних полiтичних сил i антипатiю до iнших, удаючись до "полiтичної джинси".

Водночас голова комiтету зазначив, що найбiльшою проблемою виборчої кампанiї в ЗМI є неможливiсть розмежування представлення полiтичних лiдерiв i посадових осiб. "Жоден канал не знайшов способу уникнути найбiльшої проблеми нинiшньої кампанiї - поєднання понять "полiтик-чиновник" i "полiтик-представник партiї", - пояснив О.Чекмишев. За словами присутнього на прес-конференцiї президента асоцiацiї "Спiльний простiр" Юрiя Нестеряка, "у ролi сумiсникiв фiгурують Вiктор Янукович, Нестор Шуфрич i Арсенiй Яценюк".

Iнтернет-ресурси України, як сказав Ю.Нестеряк, дуже активно висвiтлюють виборчу кампанiю, найбiльшою популярнiстю користується Партiя регiонiв, блок "НУ-НС" i БЮТ, що спровоковано iнформацiйними приводами, озвученими представниками цих полiтичних сил.

Загальноукраїнський монiторинг проводився в рамках проекту "Український монiторинг" iз 1 до 26 серпня за методом контент-аналiзу, експертного аналiзу змiсту телепрограм. Об’єктами монiторингу були 12 телепрограм десяти телеканалiв, 7 газет i 5 iнтернет-ресурсiв.

 Поділитися