MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Київське міграційне управління видало біженцю Сусарову ”червону карту”

29.08.2007    джерело: www.unian.net

Київське міграційне управління видало чеченському біженцю Льомі Сусарову довідку про особу, стосовно якої прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання їй статусу біженця № 003343, яка дійсна до 30 жовтня 2007 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив адвокат Л. Сусарова Олег Левицький.

За його словами, на підтримку Л. Сусарова у п‘ятницю буде проведено пікетування Генеральної прокуратури України із вимогою відкликати рішення про екстрадицію Л. Сусарова в Росію. Крім того, як повідомив О. Левицький, захист буде оскаржувати рішення Печерського районного суду, яким суд відмовив у розгляді скарги адвоката Л. Сусарова на рішення Генпрокуратури про екстрадицію.

Як повідомлялося раніше, в кінці 2005 року громадянин Росії Л. Сусаров утік з Чеченської республіки, де проживав в селі Самашки, до Азербайджану. У 2006 році офіс УВКБ ООН в Баку визнав його біженцем і зареєстрував під номером 6030. Реєстраційний номер 6032 отримав його односелець Руслан Елієв. У Баку, за словами Л. Сусарова, вони проживали в одній квартирі. Увечері 9 листопада 2006 року Р.Елієв був викрадений невідомими. Побоюючись за власне життя, Л. Сусаров виїхав до України.

В кінці березня поточного року на сайті чеченських сепаратистів «Кавказ-центр» з’явилося повідомлення про те, що понівечений труп Р.ЕЛІЄВА був скинутий в мішку з імовірно російського гелікоптера поряд з селом Самашки. Тоді ж МВС Республіки Інгушетія оголосило Л. Сусарова в міжнародний розшук. Йому інкримінують розбійний напад на магазин «Вела» в Сунженському районі республіки, здійснений 5 лютого 2004 року.

27 липня Генпрокуратура України санкціонувала екстрадицію Л.Сусарова в Росію. 6 серпня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення залишити його під вартою «до вирішення питання про екстрадицію». 23 серпня Печерський суд відмовив адвокатові підозрюваного у розгляді його скарги на рішення Генпрокуратури.

Звернення  до Генерального прокурора України Олександра Медведька із вимогою зупинити процедуру екстрадиції з України до Російської Федерації Л. Сусарова раніше направила також уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова.

 Поділитися