MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Преса-Харків» планує реформувати міський ринок преси

04.09.2007   
Юрій Чумак
31 серпня 2007 року директор ТОВ «Преса-Харків» Василь Третецький, виступаючи у прес-центрі «Трибуна-ТВ», презентував журналістам проект Концепції реформування та розвитку ринку розповсюдження періодичних друкованих видань у місті Харкові.


Проект Концепції, за словами В.Третецького, розроблено з урахуванням кращого досвіду Москви і Санкт-Петербурга, оскільки ні в Харкові, ні в Україні подібними проблемами ніхто не займався. «Тому дуже важливо, щоб у його обговоренні взяли участь не тільки розповсюджувачі преси, а й видавці, журналісти, представники міської влади», – сказав В.Третецький.  

 
Директор ТОВ «Преса-Харків» також повідомив, що з проектом Концепції реформування та розвитку харківського ринку розповсюдження періодики вже ознайомилися розповсюджувачі преси та фахівці управління у справах преси та інформації Харківської обладміністрації, які внесли до нього свої зауваження і пропозиції. Також проект Концепції надіслано Харківському міському голові.


Метою даної Концепції є:

  - збереження і зміцнення єдиного інформаційного простору Харкова;

  - запобігання проявам недобросовісної конкуренції на ринку розповсюдження  преси;

  - вдосконалення правил розповсюдження періодичної друкованої продукції з метою найбільш повної реалізації прав і обов’язків суб’єктів ринку;

 - створення сприятливих умов для розвитку усіх форм і методів розповсюдження періодичних друкованих видань у м. Харкові;

  - підвищення ефективності продажу періодичних друкованих видань, розширення території збуту і збільшення кількості торгівельних точок, мінімалізація затрат на здійснення логістики даних процесів.

   - сприяння розширенню асортименту вітчизняних друкованих видань, що реалізується в торгових точках;

  - забезпечення сприятливих умов для інвестування видавцями і розповсюджувачами власних засобів у розвиток технологій розповсюдження;

 - вдосконалення передових технологій розповсюдження періодичної друкованої продукції і сприяння у їх втіленні.

 - вдосконалення правової і організаційної сфери діяльності розповсюджувачів друкованої продукції на території м. Харкова, а також системи взаємодії державних органів і органів місцевого самоврядування із суб’єктами ринку видання та розповсюдження періодичної друкованої продукції.

 
Коли документ пройде широке обговорення, затверджену на його основі Концепцію буде запропоновано для ухвалення загальноміської програми «Преса-Харкова».

 

Дивись також:

У Харкові відбувається «зачистка» інформаційного простору


 

 Поділитися