MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналісти та активісти громадських організацій можуть отримати безкоштовну юридичну підтримку

05.09.2007    джерело: www.civicua.org
у регіональних юридичних центрах Асоціації медіа-юристів. Координаційний центр у м. Києві надаватиме консультації журналістам та неурядовим організаціям по всій Україні
Дев’ять регіональних юридичних центрів Асоціації медіа-юристів та Координаційний центр у м. Києві надаватимуть консультації журналістам та неурядовим організаціям по всій Україні.

В центрах ви можете отримати:

· усні або письмові юридичні консультації, в тому числі з антикорупційного законодавства, доступу до інформації, прав та обов’язків журналістів

· допомогу у підготовці інформаційних запитів до урядових структур

· висновок допублікаційної експертизи, щоб запобігти позовам про дифамацію

· допомогу у складанні пояснень у разі претензій до вас з боку посадових осіб або заперечень, якщо вони відмовляються надати вам інформацію.

Крім того, ви можете отримати консультацію з технології проведення журналістського розслідування, яку надасть наш партнер по проекту Інститут розвитку регіональної преси.

До Координаційного юридичного центру можна звернутися зателефонувавши (044) 234- 23-57, 235-82-33 або електронною поштою [email protected]. Адреси регіональних юридичних центрів наведені у додатку.

Жанр журналістських розслідувань потребує надзвичайно довгої та кропіткої роботи, що для успішного проведення кампаній захисту громадянських прав, так само, як і для впливових журналістських розслідувань вам необхідна серйозна юридична підготовка та підтримка. Представники Центру мають знання у галузі медіа-права та надають якісні послуги із захисту медіа та громадських організацій.

Центр готовий сприяти в отриманні знань та юридичної підтримки, аби ви реалізували своє право на свободу слова для того, щоб читачі (глядачі) отримали перевірену інформацію про дії органів влади і чиновників, аргументи незалежних експертів з питань протидії корупції.

Юридичні консультації надаються в рамках проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна" (www.pace.org.uа), який реалізує компанія Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) та Міжнародної корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).

Джерело : http://mediapravo.org.ua/

Додаток : Адреси центрів -   doc-file (51.712 kb)
 Поділитися