MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Порушено справу через побиття активістів «Свободи» і «Просвіти» в Одесі (розширено)По сегодняшним событиям в Одессе возбуждено уголовное делоЗахист національної гідностіПохований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в МаріуполіДва роки повномасштабної російсько-української війни: Харківська областьPrison for ‘likes’ in the social networks? How people are punished in Ukraine for justifying Russian aggressionЧерез російську збройну агресію в Україні вже загинули 515 дітей Тюрма за лайки? Як в Україні карають за виправдовування російської агресіїДмитро Вовк: Чи можна заборонити УПЦ? Цивільні в Авдіївці, бойові аптечки, єВідновлення. Підсумки тижняПосварити Україну з сусідами: як працює російська дезінформація в ПольщіОфіцерки не працюютьРосія вивозить старшокласників з окупованої Луганщини до військової академії в КостроміФСБ планує вивозити українських дітей до Криму, аби зменшити ризики від українського контрнаступу‘Пиню на ешафот’: дайджест російських протестівЗбройні сили РФ використовували сексуальне насильство як зброю проти української націїПомерти людиною (оновлено)Рік повномасштабної російсько-української війни: Харківська областьХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 3 лютого 2023 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 1 лютого 2023 року

У Криму проросійські активісти вимагають закриття української гімназії

08.09.2007    джерело: www.radiosvoboda.org
7 вересня вони намагалися зірвати у ній навчальний процес. Втім, учасників акції виявилося утричі менше, аніж правоохоронців і вони відмовилися від цієї затії

7 вересня вони намагалися зірвати у ній навчальний процес. Втім, учасників акції виявилося утричі менше, аніж правоохоронців і вони відмовилися від цієї затії.
Два десятки активістів проросійських організацій під стінами єдиної в Сімферополі україномовної гімназії і пів сотні міліціонерів в автобусі на автостоянці поруч – не відволікли гімназистів від занять. Тільки група п’ятикласників, проходячи з фізкультури і побачивши російський триколор, обсвистала пікетувальників.

 «Ні подальшій українізації громадського життя та освіти нашого історично російського півострова!»

Останніх хоч і не багато, але налаштовані вони агресивно. Учасники пікетування закликали закрити українську гімназію, а в її приміщеннях відкрити «музей бандерівської окупації Криму та Севастополя». У резолюції пікету її автори заявили, що альтернативи народно-визвольної боротьби російського народу Криму не існує. За півгодини після початку акції її учасники розійшлися.

У дирекції гімназії сказали, що пікет навчальному процесові не зашкодив. Водночас голова громадської організації «Український дім» Андрій Щекун вважає, що сьогоднішнє пікетування із вимогою закрити українську гімназію у Сімферополі загрожує регіональній безпеці і це – лише одна ланка небезпечної тенденції.

«Кримська влада підіграє екстремістам»

Андрій Щекун повідомив, що Рада міністрів АРК ухвалила рішення кошти в сумі 400 тисяч гривень, виділених із Державного бюджету України на будівництво єдиної на Південному узбережжі Криму україномовної школи, перекинути на ремонт однієї з багатьох російськомовних шкіл у Судацькому регіоні. Оскільки на Судак виділялися кошти із Республіканського бюджету АРК, то представники 8 громадських організацій автономії запідозрили кримський уряд у створенні корупційної схеми і звернулися до Прокуратури Криму з проханням перевірити правомірність використання коштів, виділених Держбюджетом України на будівництво саме української школи в Ялті.

У прес-службі кримського уряду підтвердили наміри урядовців змінити призначення бюджетних 400 тисяч, але пояснити і прокоментувати ситуацію пообіцяли пізніше.

 Поділитися