MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Право і реальна можливість

13.09.2007   
Вищий пилотаж наших чиновників!

Міністру транспорту та зв’язку України

Рудьковському М. М.

м. Київ 01135, пр.Перемоги 14

від громадянина України

Пономаренка Л.О.

 

В зв’язку зі зростанням кількості аварій на українській залізниці, зокрема в зв’язку з техногенною катастрофою біля станції Ожидів, що сталася 16 липня 2007 року, у відповідності до закону України про інформацію (Стаття 9, частини 1 та 2), у відповідності до закону України про звернення громадян (Стаття 1, частина 1), з метою реалізації мого права на безпечне довкілля, закріпленого Конституцією України (Стаття 50), прошу надати мені повний список токсичних, радіоактивних та інших небезпечних вантажів, які будуть перевозитися Укрзалізницею по території Львівської області впродовж 2007 і 2008 років і можуть створювати небезпеку для здоров’я населення у випадку аварії.

Нагадую, що згідно статті 30 Закону України про інформацію, відомості про аварії, катастрофи, небезпечні природні явища та інші надзвичайні події, які сталися або можуть статися і загрожують безпеці громадян, не можуть бути віднесені до конфіденційної інформації, що є власністю держави.

 

31 липня 2007 р Л. О. Пономаренко

 

Відповідь надрукована на бланку Головного комерційного управління Укрзалізниці:

Шановний пане Пономаренку!

Державна адміністрація залізничного транспорту України за дорученням Міністерства транспорту та зв’язку України від 07.08.2007 ?МТЗУ - П-1973 розглянула Ваше звернення від 31.07.2007 щодо надання інформації стосовно перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом територією Львівської області та повідомляє.

Укрзалізниця поділяє Вашу стурбованість щодо факту катастрофи, що мала місце поблизу ст. Ожидів. Разом з тим надати Вам інформацію стосовно перевезення небезпечних вантажів впродовж 2007 та 2008 років Укрзалізниця не в змозі, оскільки Закон України "Про інформацію" закріплює виключне право громадян України на її отримання. В наданій вами заяві документів, що підтверджують Ваше громадянство, надано не було.

В зв’язку з викладеним Укрзалізниця не може надати таку інформацію.

З повагою

Перший заступник начальника Головного управління С.П.Алєнічев

 

Коментар «ПЛ»: Поведінка наших коаліційних чиновників майже повністю відповідає класичним радянським анекдотам, коли громадянин приходить до начальника і запитує: -Скажіить, будь ласка а чи маю я право… - Така-так, лагідно відповідає чиновник право ви маєте. – А чиможу я… - ні-ні нічого ви, голубчик не можете!»

 Поділитися