MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КВУ критикує списки виборців на закордонних виборчих округахЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсудУкраинцы, вернувшиеся из-за границы, смогут проголосовать, обратившись в судВикористання адмінресурсу істотно не вплине на результати позачергових виборівЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаКВУ заявляє про недемократичність змін до Закону Про вибори народних депутатівЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаЦИК обязали принять новые правила голосования на домуМіжнародні спостерігачі критикують нові норми закону про вибориПолегшення процедури голосування на дому „спокушає” до фальсифікаційПартії попросили більше розповісти про кандидатів у депутатиКВУ: політики ставлять вибори на межу профанаціїДесять тез про українську виборчу системуУ виборчих списках Харкова виявили 2 тисячі ”Маклаудів”КВУ закликає громадян перевірити свої дані у списках виборцівЦВК шукає двійників і перевіряє спискиУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаКВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слідПсихологи звинувачують політиків у застосуванні маніпулятивних технологійМентальні основи вибору

Ще раз про голосування вдома

19.09.2007    джерело: www.liga.net

Центральна виборча комісія затвердила форму заяви виборця про голосування вдома в зв’язку з тимчасовою нездатністю пересуватися.

Відповідне рішення прийняте у вівторок на засіданні ЦВК.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, така заява має подаватися в дільничну виборчу комісію не пізніше 20:00 28 вересня і має бути написана власноручно виборцем, що тимчасово не може пересуватися.

У заяві потрібно вказати прізвище, ім’я і по батькові, адресу проживання і, по можливості, номер телефону виборця.

Магера підкреслив, що, якщо тимчасова нездатність пересуватися виникла через вік і інвалідність, це теж треба вказати в заяві.

Крім того, людям, що мають інвалідність, потрібно вказати групу, номер посвідчення, а також відзначити, ким воно видано.

Якщо тимчасова нездатність пересуватися викликана станом здоров’я або хворобою, необхідно позначити, ким і коли відкритий лист непрацездатності (лікарняний лист), а також назва медичної установи, що його видала.

Заява про голосування вдома в зв’язку з тимчасовою нездатністю пересуватися може подаватися поштою або через інших осіб.

Також найближчим часом ЦВК має намір прийняти роз’яснення, яким чином дільничні комісії повинні здійснювати перевірку таких заяв. Як підкреслив глава ЦВК Володимир Шаповал, даний проект постанови зараз знаходиться в розробці.

 Поділитися