MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд визнав: журналіста газети «От А до Я» звільнили безпідставно

19.09.2007   
Юрій Чумак
Причиною позову стало звільнення журналіста Дмитра Орлова у березні цього року без попередження й «заднім» числом – «за прогул».

Таке рішення прийняв Новокаховський міський суд Херсонської області щодо позивної заяви кореспондента Дмитра Орлова до міжрегіонального друкованого видання.

Служителі Феміди також постановили стягнути з редакції газети «От А до Я» середню заробітну плату за час вимушеного прогулу журналіста.

Нагадаємо, що причиною позову стало звільнення журналіста у березні цього року без попередження й «заднім» числом – «за прогул». Дмитро Орлов працював кореспондентом газети за гонорарною системою оплати труда, яка не примушує бути на робочому місці у строго визначений час, що підтверджується й  редакційною посадовою інструкцією.

Таким чином, судовим рішенням журналіста було поновлено на роботі. Однак, не зважаючи на  резолюцію про негайне поновлення Дмитра Орлова на роботі, засновник газети Тетяна Міщенко проігнорувала судову постанову та заборонила пускати кореспондента до редакції.

Д. Орлов, за підтримки місцевого відділення Незалежної медіа-профспілки, написав заяву до виконавчої служби щодо прийняття заходів для примусового виконання судового рішення.

Боротьба за відстоювання прав журналіста продовжується.

 

Дивись також:

Журналист из Новой Каховки судится с газетой «От А до Я»

 

 Поділитися