MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У виборчих списках Харкова виявили 2 тисячі ”Маклаудів”Ще раз про голосування вдомаКВУ критикує списки виборців на закордонних виборчих округахЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсудУкраинцы, вернувшиеся из-за границы, смогут проголосовать, обратившись в судВикористання адмінресурсу істотно не вплине на результати позачергових виборівЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаКВУ заявляє про недемократичність змін до Закону Про вибори народних депутатівЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаЦИК обязали принять новые правила голосования на домуМіжнародні спостерігачі критикують нові норми закону про вибориПолегшення процедури голосування на дому „спокушає” до фальсифікаційПартії попросили більше розповісти про кандидатів у депутатиКВУ: політики ставлять вибори на межу профанаціїДесять тез про українську виборчу системуЦВК шукає двійників і перевіряє спискиУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаКВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слідПсихологи звинувачують політиків у застосуванні маніпулятивних технологійМентальні основи вибору

КВУ закликає громадян перевірити свої дані у списках виборців

21.09.2007    джерело: www.unian.net

За словами голови Комітету виборців України Ігоря Попова, близько 1 млн. виборців можуть не потрапити до списків виборців і виявити це в день голосування. Особливо це стосується так званих "груп ризику": тих, кому нещодавно виповнилося 18 років; тих, хто змінив місце проживання; тих, кого не було внесено в списки виборців на минулих парламентських виборах у 2006 р., а також тих, хто повернувся з армії та місць позбавлення волі.

І.Попов нарікає на те, що на укладення списків виборців відведено вкрай мало часу. Крім того, ті, хто укладають списки, не отримають за це платні, на відміну від парламентських виборів у 2006 р., сказав голова КВУ

Зважаючи на окреслену проблему, Комітет виборців України оголосив широкомасштабну кампанію під назвою «Знайди себе і не загуби свій голос!».

КВУ застерігає, що «недостовірні данні внесені до списків виборців є підставою для невидачі бюлетеня". Ось чому КВУ звертається до громадян перевірити свої дані у списках виборців ще до дня голосування.

В КВУ зазначають, що кожен виборець має право перевірити дані списку виборців щодо себе та інших осіб, завітавши до своєї виборчої дільниці.

Скарга щодо неточностей у списку виборців подається не пізніше: 24 вересня - до дільничної виборчої комісії; 26 вересня - до окружної виборчої комісії; 27 вересня - до суду.

 Поділитися