MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ЦВК шукає двійників і перевіряє списки

21.09.2007    джерело: www.korespondent.net

Центральна виборча комісія перевіряє інформацію про включення до списку виборців у Харківській області громадян віком 107 і 122 років.  Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера сьогодні журналістам.

 «Попередньо така інформація є, але вона зараз перевіряється», - сказав Магера.

 «Зараз йде процес пошуку можливих двійників або невключення громадян до списків виборців», - додав він.

Водночас основне навантаження щодо уточнення списків виборців лежить зараз на дільничних та окружних виборчих комісіях.

Магера також повідомив, що ЦВК не має в своєму розпорядженні інформації про те, що члени окружних і дільничних виборчих комісій одержують вказівки від своїх політичних сил не підписувати протоколи у разі, якщо їх опоненти набирають більшу кількість голосів.

Також Центральна виборча комісія зареєструвала ще 493 офіційних спостерігачів від іноземних країн і міжнародних організацій.

Зокрема, ЦВК зареєструвала 3 офіційних спостерігачів від Російської Федерації, 2 – від Казахстану, 1 – від США, 5 – від Міжпарламентської асамблеї СНД, 8 – від Європарламенту, 67 – від Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Крім того, ЦВК зареєструвала 244 спостерігачі від Міжнародного громадського фонду сприяння громадському контролю за виборами Спостерігач, 62 – від Міжнародної громадської організації розвитку виборчих технологій За справедливі вибори і 101 – від Канадсько-Української фундації.

Таким чином, на сьогоднішній день в ЦВК зареєстровано 1960 міжнародних спостерігачів.

За матеріалами УНІАН

 Поділитися