MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У ЦВК розповіли, як голосувати вдома

21.09.2007    джерело: www.pravda.com.ua
Для перевірки створюється група, до якої входять не менше трьох членів дільничної виборчої комісії, причому вони повинні бути представниками різних парламентських фракцій - з обов’язковим включенням представників і коаліції, і опозиції

Центральна виборча комісія затвердила роз’яснення щодо порядку перевірки дільничними комісіями заяв виборців для голосування на дому.

Таке рішення було ухвалено на засіданні ЦВК у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила секретар ЦВК Тетяна Лукаш, виборець, у випадку неможливості самостійно пересуватися, може звернутися до дільничної виборчої комісії з проханням організувати голосування за місцем його перебування.

У заяві повинна бути зазначена причина неможливості пересуватися самостійно.

Дільнична виборча комісія має право перевірити дані, що містяться в такій заяві, шляхом відвідування й опитування виборця.

Для перевірки створюється група, до якої входять не менше трьох членів дільничної виборчої комісії, причому вони повинні бути представниками різних парламентських фракцій - з обов’язковим включенням представників і коаліції, і опозиції.

Результати перевірки зазначаються в спеціальному журналі.

Лукаш нагадала, що заява для голосування на дому повинна бути подана не пізніше 20.00 28 вересня.

Якщо виборець до 12.00 29 вересня не відмовиться від поданої заяви, то дільнична комісія зобов’язана надати йому можливість голосувати вдома.

 

 Поділитися