MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Канцлер Німеччини зустрілася із Далай Ламою

24.09.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Анґела Меркель не піддалася тискові китайського уряду

Незважаючи на різку критику китайського уряду, канцлер Німеччини Анґела Меркель у неділю зустрілася з тибетським духовним лідером Далай Ламою. Годинна зустріч відбулася у відомстві федерального канцлера в Берліні.

Ангела Меркель пообіцяла Далай Ламі підтримку в його намаганнях зберегти культурну самобутність Тибету. Вона також віддала належне політиці ненасильницького прагнення до релігійної та культурної автономії Тибету, повідомив речник німецького уряду Ульріх Вільгельм. У свою чергу Далай Лама наголосив, що в ході зустрічі дістав підтвердження добрих відносин з Ангелою Меркель, яка зберегла „стару дружбу”. Часто трапляються люди, які на високих посадах вибудовують дивну дистанцію, однак Меркель не належить до таких політиків, наголосив Далай Лама. Більшість німецьких політиків привітали зустріч Меркель з духовним лідером Тибету. Прем’єр-міністр федеральної землі Гессен Роланд Кох сказав, що Німеччина може пишатися канцлеркою, яка не піддалася тискові і для якої правозахисні питання, якого б регіону світу вони не стосувалися, мають першорядне значення. Тим часом голова Соціал-демократичної партії Німеччини Курт Бек стримано відреагував на зустріч Меркель з тибетським лідером. Він заявив, що при всій повазі до Далай Лами, слід зважати на те, що у дискусії про права людини в човні мають залишатися усі причетні сторони.

Джерело: "Німецька хвиля"

 Поділитися