MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Организатора митинга в память Анны Политковской будут судить из-за большого количества участников акцииКолеги Анни Політковської не згодні з версією Генерального прокурора РосіїГенеральный прокурор РФ сообщил о продвижении в расследовании дела об убийстве журналистки Анны ПолитковскойМир читает книгу ПолитковскойМіліція розігнала дубинками маніфестацію на честь ПолітковськоїСегодня девятый день со дня гибели Анны ПолитковскойОб Анне Политковской и о словах Путина по поводу её убийстваУкраїнські журналісти вшанували пам’ять Анни ПолітковськоїЗаявление Комитета по мониторингу свободы прессы в Крыму и Крымской ассоциации свободных журналистовПамяти Анны ПолитковскойУ пам’ять про Анну українська громадськість запалить свічки під Посольством РосіїПравозащитники об убийстве Анны ПолитковскойПравозахисники обурені вбивством у Москві російської журналістки Анни ПолітковськоїМосква почтила память Анны ПолитковскойВ Москве убита Анна ПолитковскаяВшануй пам’ять загиблої журналістки хвилиною мовчанняУ Росії зірваний міжнародний форум пам’яті Анни ПолітковськоїВспоминать запрещеноДень памяти Анны ПолитковскойОна останется с нами

Ганна Політковська номінована на премію Сахарова за 2007 рік

25.09.2007    джерело: www.newizv.ua
З п’яти раніше висунутих претендентів увійшли: посмертно - відома російська журналістка Ганна Політковська, правозахисник з Судану Саліх Махмуд Осман, а також пара об’єднаних претендентів з Китаю - правозахисники Чен Дзіньян і Ху Дзія

У Європарламенті в Страсбурзі 24 вересня оголошені в понеділок імена три номінантов на премію імені Андрія Сахарова "За свободу думки" за 2007 рік.

З п’яти раніше висунутих претендентів за підсумками голосування, яке проводилося серед членів парламентських комітетів у міжнародних справах і розвитку, увійшли: посмертно - відома російська журналістка Ганна Політковська, убита в жовтні минулого року в Москві, правозахисник з Судану Саліх Махмуд Осман, а також пара об’єднаних претендентів з Китаю - правозахисники Чен Дзіньян і Ху Дзія, повідомляє РИА Новости.

З трьох номінантів лідери політичних фракцій Європарламенту виберуть лауреата премії імені Сахарова 25 жовтня. Урочиста церемонія вручення премії відбудеться в грудні на сесії Європарламенту в Страсбурзі.

До сьогоднішнього дня в числі претендентів значилися також глава Вселенського Константинопольського патріархату Варфоломей Перший та афганська активістка по захисту прав жінок Малалай Джойя.

Кандидатуру Ганни Політковської на присудження премії посмертно висунула найбільша фракція Європарламенту - європейські демократи.

Премія імені Сахарова установлена Європарламентом в 1988 році і присуджується щорічно за "досягнення в справі захисту прав людини і його основних свобод, а також за пошану міжнародного законодавства і розвиток демократії".

Номінантів висувають депутатські фракції Європарламенту або групи депутатів, які повинні зібрати на підтримку свого кандидата не менше 40 підписів.

Минулого року премію Сахарова, грошова частина якої складає 50 тисяч євро, вручили одному з лідерів білоруської опозиції Олександру Мілінкевичу. У списку лауреатів премії також Кофі Аннан, Нельсон Мандела і організація "Репортери без меж".

 Поділитися