MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Психологи звинувачують політиків у застосуванні маніпулятивних технологійКВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слідУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаЦВК шукає двійників і перевіряє спискиКВУ закликає громадян перевірити свої дані у списках виборцівУ виборчих списках Харкова виявили 2 тисячі ”Маклаудів”Ще раз про голосування вдомаКВУ критикує списки виборців на закордонних виборчих округахЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсудУкраинцы, вернувшиеся из-за границы, смогут проголосовать, обратившись в судВикористання адмінресурсу істотно не вплине на результати позачергових виборівЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаКВУ заявляє про недемократичність змін до Закону Про вибори народних депутатівЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаЦИК обязали принять новые правила голосования на домуМіжнародні спостерігачі критикують нові норми закону про вибориПолегшення процедури голосування на дому „спокушає” до фальсифікаційПартії попросили більше розповісти про кандидатів у депутатиКВУ: політики ставлять вибори на межу профанаціїДесять тез про українську виборчу систему

Ментальні основи вибору

27.09.2007    джерело: www.unian.net

Третина українців примирилась з існуванням фальсифікацій на виборах, заявив директор Київського Інституту проблем управління ім.Горшеніна Кость Бондаренко, презентуючи на прес-конференції в УНІАН дані проведеного інститутом всеукраїнського соціологічного дослідження у рамках річної програми досліджень “Ментальні основи вибору”.

К.Бондаренко повідомив, що 24,6% опитаних громадян ставляться до фальсифікацій в цілому негативно, але розуміють, що це стало нормою політичного життя в Україні. 5,8% сприймають фальсифікації позитивно, якщо вони служать інтересам держави і народу.

Водночас 65,4% опитаних вкрай негативно ставляться до існування фальсифікацій.

Як нагадав К.Бондаренко, попереднє дослідження його інституту свідчить про те, що дві третини населення України впевнені, що фальсифікації будуть і на цих виборах.

Він також повідомив, що переважній більшості опитаних українців не доводилось голосувати на виборах за винагороду чи під тиском. Зізнались, що голосували за винагороду, 8,6% респондентів (переважно представники Західної України), а під тиском чи погрозою - 8,1% (переважно представники Східної України).

Дослідження проводилось з 3 по 12 вересня у 129 населених пунктах України. Було опитано 2006 респондентів, які репрезентують доросле населення України віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,2%.

 Поділитися