MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява щодо відповідальності за низьку якість списків виборців.

05.10.2007    джерело: www.cvu.org.ua
Комітет виборців України вважає, що проблеми зі списками виборців позбавили реалізації свого конституційного права сотень тисяч громадян.

Навіть по закінченні позачергових виборів народних депутатів України до Комітету виборців України продовжують надходити скарги виборців про те, що вони не змогли проголосувати, оскільки не знайшли себе в списках. КВУ вважає, що проблеми зі списками виборців позбавили реалізації свого конституційного права сотень тисяч громадян.

На думку КВУ, такі порушення не повинні залишитися безкарними. Тим більше, що відповідно до ч.2 ст.212-7 Кодексу про адміністративні правопорушення за надання недостовірного списку виборців передбачено штраф у розмірі від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів громадян. Механізмом покарання винних у низькій якості списків виборців КВУ бачить написання заяв громадянами України до органів внутрішніх справ щодо притягнення до адміністративної відповідальності керівників робочих груп з обліку виборців.

КВУ нагадує, що адміністративне стягнення накладається не пізніше як у двомісячний термін з моменту вчинення правопорушення (а таким можна вважати 9 вересня - останній  день коли робочі групи повинні виготовити списки виборців), тобто до 9 листопада. Тому КВУ закликає вже зараз подавати такі заяви.

 Поділитися