MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Запитання заміст конституційного подання

25.10.2007    джерело: www.helsinki.org.ua
Якщо дія Закону України „Про інформацію” поширюється на всі органи державної влади, чому не на Конституційний Суд України?

25 жовтня апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги юристу Інституту Медіа Права Тетяні Родіоновій Апеляційна скарга була подана на постанову Святошинського районного суду міста Києва. Вказаною постановою Тетяні Родіоновій було відмовлено у задоволенні позову до Конституційного суду України.
Пані Родіонова вимагає від Конституційного Суду надати запитувану інформацію та компенсувати моральну шкоду.
Конституційний Суд відмовив у наданні запитуваної інформації. Підстава, зазначена у повідомленні, - установа не розглядає інформаційні запити та не дає на них відповідей. На думку Інституту Медіа Права, відмова Конституційного Суду у наданні запитуваної інформації є незаконною, оскільки дія Закону України „Про інформацію” поширюється на всі органи державної влади, в тому числі, і на Конституційний Суд України.

Найвірогідніше, що рішення апеляційного суду міста Києва буде оскаржено в Вищому адміністративному суді.

 Поділитися