MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Медіа-профспілка вимагає покарати винних у побитті Ігоря Сцібайла

26.10.2007    джерело: www.profspilka.org.ua
Після цих подій Ігор Сцібайло звернувся із заявою до Тернопільських міської та обласної прокуратур, у якій вимагає вжити заходів щодо грубого порушення прав людини з боку працівників міліції

Незалежна Медіа-профспілка України вимагає притягти до відповідальності винних у побитті голови Медіа-профспілки у Тернополі, кореспондента всеукраїнської газети «Точка ОПОРИ» Ігоря Сцібайла. Його побили вночі з 19 на 20 жовтня коло тернопільського молодіжного центру «Лас Вегас» двоє чоловіків у штатському, один з яких показав посвідчення оперуповноваженого карного розшуку Олега Могили. Після цього журналіста відвезли у Тернопільське міське відділення міліції №2.

Міліціонери вилучили в журналіста всі речі, і, не склавши протоколу, помістили його у камеру. За словами Ігоря, серед вилучених речей були два мобільних телефони, МР3 – плеєр, гаманець з банківськими картками, 451 гривню готівкою, посвідчення члена Національної спілки журналістів України та Медіа-профспілки.

Вранці 20 жовтня, коли журналіст почав вимагати, щоб його звільнили, двері камери відчинив капітан Кравчук, який повідомив, що Сцібайла затримано за підробку документів. Коли Ігор почав протестувати, капітан Кравчук особисто ударив журналіста в груди, сказавши: «Сиди тихенько, доки не отримав ще».

Близько 11.30 у суботу міліціонери відпустили Ігоря Сцібайла, віддавши йому частину речей. Правоохоронці не повернули мобільний телефон NOKIА з номером LIFE 8 (063) 316-15-15 та 300 гривень готівки. На прохання повернути відсутні речі, працівники міліції сказали, що їх не було, і попросили розписатись у протоколі повернення речей, який уже був складений.

Коли ж Ігор відмовився підписувати документ, його перевезли до Тернопільського міського відділення міліції №1. «Там я зустрівся з начальником відділу паном Лукою, який відпустив мене з відділення», – каже Ігор. Після цих подій Ігор Сцібайло звернувся із заявою до Тернопільських міської та обласної прокуратур, у якій вимагає вжити заходів щодо грубого порушення прав людини з боку працівників міліції.

Зараз Ігор перебуває в Тернопільській обласній лікарні у відділенні нейрохірургії. У журналіста паморочиться голова, а лікарі встановили попередній діагноз – струс мозку.

Завтра в Тернополі, у приміщенні Тернопільського прес-клубу, о 12.00 відбудеться прес-конференція за фактом побиття журналіста.

Контактна особа – керівник прес-клубу Тетяна Тарасенко, тел..: 8 (098) 478-04-64.

 Поділитися