MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ющенко оголосив догану губернаторам за підготовку до роковин Голодомору

26.10.2007    джерело: www.novynar.com.ua

Сьогодні, 26 жовтня, Президент України підписав указ Про персональну відповідальність посадових осіб за незадовільний стан підготовки заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні. Догану оголошено губернаторам 4 областей.

Загалом незадовільною Віктор Ющенко визнав роботу голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Зазначені посадовці не змогли, на думку Президента, належним чином організувати підготовку заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні, „зокрема щодо складання списків мешканців регіонів, що постраждали від Голодомору 1932–1933 років в Україні, та формування відповідних регіональних книг пам’яті, впорядкування місць поховань жертв геноциду Українського народу, демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932–1933 років в Україні та політичних репресій”.

Однак, найбільше завинили голови чотирьох облдержадміністрацій: Донецької – Володимир Логвиненко, Запорізької – Євген Червоненко, Одеської - Іван Плачков та Херсонської - Борис Сіленков. Тож Віктор Ющенко постановив оголосити цим губернаторам догану.

 Поділитися