MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За купівельною спроможністю українці – другі в Європі… З кінця

14.11.2007   
Георгій Кобзар

За купівельною спроможністю громадян Україна займає передостаннє місце в Європі. Такі дані опублікував Нюрнберзький інститут ринкових досліджень.

У середньому, кожен громадянин України має в своєму розпорядженні 1487 євро на рік.

Більше всього грошей в гаманцях у швейцарців та жителів Ліхтенштейну. Вони розділили між собою перше місце. В середньому на кожного громадянина в цих країнах щорічно доводиться 27521 євро, що майже на десять тисяч євро більше, ніж в Германії. На другому місці – Люксембург з 27395 євро на кожного громадянина.

Завершує список з сорока країн Молдова.

В той же час українці можуть тішитися тим, що за темпами зростання купівельної спроможності вони виявилися лідерами. Цей показник досяг 26%.

Цікаво, що раніше міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв заявляв, що впродовж 2006-2007 років завдяки діям уряду купівельна спроможність громадян України «значно виросла». Щоправда, шановний пан міністр не навів повного списку громадян, саме в яких значно виросла купівельна спроможність.

Адже доходи швидко «з’їдає» інфляція. Навіть за даними Державного комітету статистики в січні – жовтні поточного року інфляція в Україні становила 12,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Головні фактори – підвищення цін на комунальні послуги і продукти харчування.

А якщо не керуватися цифрами Держкомстату, а просто піти на ринок, то неодмінно впаде в очі, що ціни зросли у 1,5 – 2 рази.

Отож бо, купівельна спроможність зросла, а ми й не помітили!

 

 Поділитися