MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналістів вчили толерантності

22.11.2007    джерело: www.civicua.org
В рамках тренінгу журналісти розглянули роль ЗМІ у формуванні ставлення громадськості до теми ВІЛ/СНІДу і проаналізували медіа іміджі ВІЛ/СНІДу на шпальтах газет та журналів

20 журналістів з Волинської, Рівненської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької та Закарпатської взяли участь у тренінгу на тему «Роль регіональних ЗМІ у висвітленні питань ВІЛ/СНІДу та формуванні толерантності до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» у Чернівцях. Його в Міжнародний день толерантності організувало Товариство Червоного Хреста України.
Необхідність проведення цього заходу була обумовлена потребами у володінні інструментарієм для коректного подання інформації про ВІЛ/СНІД. Сьогодні в західних областях України спостерігаються відносно невисокі показники поширеності ВІЛ-інфекції в Україні. Проте не можна стверджувати однозначно, що рівень захворюваності також низький, адже через високий рівень стигми та дискримінації людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, багато молодих людей не проходить тестування на ВІЛ, тим самим наражаючи на небезпеку себе та своїх близьких.
Метою тренінгу було надання журналістам інформації про загрози, викликані епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні, в її західному регіоні, а також напрацювання матеріалів до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД.
У роботі семінару взяли участь Оксана Швед (Національний комітет Товариства Червоного Хреста України), Анна Грекова (Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД), Юрій Лесюк, головний лікар Чернівецького міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/ СНІД, представники неурядових організацій, журналісти.
В рамках тренінгу журналісти розглянули роль ЗМІ у формуванні ставлення громадськості до теми ВІЛ/СНІДу, проаналізували медіа іміджі ВІЛ/СНІДу на шпальтах газет та журналів, обговорили численні особливості висвітлення проблеми ВІЛ/СНІДу в ЗМІ, включаючи журналістську етику, роботу з джерелами інформації, а також використання нестигматизуючої лексики в матеріалах про ВІЛ/СНІД. Крім того Червоний Хрест представив свою молодіжну інформаційно-профілактичну кампанію «На обличчі не написано правди».
Семінар відбувся в рамках проекту «Зниження рівня дискримінації ЛЖВ за допомогою інформування та популяризації безпечної поведінки», що фінансується Благодійним фондом Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця імені імператриці Шокен.

 Поділитися