MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Збірник найкращої практики у сфері навчання правам людини в системі шкільної освіти – підготуємо разом!

03.12.2007   

Всі бажаючі запрошується для представлення прикладів найкращої практики у сфері навчання правам людини в системі шкільної освіти, включаючи освіту спрямовану на виховання громадянськості та освіту, що заохочує взаємну повагу та взаєморозуміння.

Під час регіональної наради щодо Всесвітньої програми освіти у галузі прав людини, що відбулась у Страсбурзі з 5 по 6 листопада 2007 року, її співорганізатори запропонували представляти приклади найкращої практики у сфері навчання правам людини в системі шкільної освіти, включаючи освіту спрямовану на виховання громадянськості та освіту, що заохочує взаємну повагу та взаєморозуміння. Організатори – партнери разом складають Збірник найкращої практики в системі шкільної освіти. Більше про цю ініціативу та про те, яким чином можна долучитися до неї, можна дізнатись за адресою: http://hrea.org/compendium/index_ru.html

Зверніть увагу, що термін для подання прикладів найкращої практики у галузі навчання правам людини продовжили: заявки повинні подаватися не пізніше 5 грудня 2007 року!

Нарада була організована разом Радою Європи, офісом Верховного комісара ООН з Прав Людини, Організація Об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) та Бюро по демократичним інститутам та правам людини ОБСЄ. У нараді взяли участь більш ніж 200 експертів від урядів держав Ради Європи і держав-членів ОБСЄ, недержавних організацій.

Результати регіональної наради щодо Всесвітньої програми освіти у галузі прав людини, яка відбулась у Страсбурзі з 5 по 6 листопада 2007 року, будуть оприлюднені наприкінці цього року.

Особлива увага під час цієї наради приділялась імплементації навчання правам людини у систему навчальної та середньої шкільної освіти. Обговорювався стан виконання державами рекомендацій щодо здійснення Плану дій на перший етап (2005 – 2007 рр.) Всесвітньої програми освіти у галузі прав людини.

Практичні аспекти обговорювались під час наради робочими групами за наступними темами:

§  Національний процес інтеграції навчання правам людини в системі шкільної освіти;

§  Планування політики та її здійснення;

§  Атмосфера навчання та зв’язки між шкільною та позашкільною освітою;

§  Викладання та навчання: методи і засоби;

§  Підвищення рівня освіти та професійне зростання вчителів та іншого педагогічного персоналу.

На Інтернет – ресурсі Ради Європи є доступною більш детальна інформація про нараду: http://coe.int/t/dg4/education/edc/Links/pressrelease746_en.asp

 

За додатковою інформацією просимо звертатись до учасників наради – представників недержавних організацій:

Володимир Щербаченко, Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Тел./факс: (0642) 49 13 74

[email protected]

www.totalaction.iatp.org.ua

Сергій Буров, Громадська організація М’АРТ

Тел./факс: (0462) 77-41-10

[email protected]

[email protected]  

 

 Поділитися