MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Сокирянська виправна колонія №67’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Райківецька виправна колонія №78’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Замкова виправна колонія (№58)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Житомирська виправна колонія (№4)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Маневицька виправна колонія (№42)’Моніторинговий візит до ДУ “Кам’янська виправна колонія №34”Моніторинговий візит до ДУ “Біленьківська виправна колонія №99”Моніторинговий візит до ДУ “Казанківська виправна колонія №93”Моніторинговий візит до ДУ “Петрівська виправна колонія №49”Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхМоніторинговий візит до ДУ “Cинельниківська виправна колонія (№94)”Моніторинговий візит до ДУ “Солонянська виправна колонія (№21)”Моніторинговий візит до ДУ “Криворізька виправна колонія (№80)”Моніторинговий візит до ДУ «Шепетівська виправна колонія (№98)»Моніторинговий візит до ДУ «Стрижавська виправна колонія (№81)»Моніторинговий візит до ДУ «Ладижинська виправна колонія (№39)»Моніторинговий візит до ДУ «Райківецька виправна колонія (№78)»Моніторинговий візит до ДУ «Маневицька виправна колонія (№42)»Моніторинговий візит до ДУ «Полицька виправна колонія (№76)»Моніторинговий візит до ДУ «Бердичівська виправна колонія (№70)»

Батьки засуджених пікетують Департамент з питань виконання покарань

20.12.2007    джерело: maidan.org.ua

20 грудня під стінами Департаменту з питань виконання покарань зібралося біля 20 чоловік, серед яких переважна більшість – це батьки засуджених, що утримуються в Ізяслівській виправній колонії № 58. Вони прийшли сьогодні до Департаменту, щоб захистити своїх дітей. На плакатах гасла: «Засуджені – теж люди!», «Гестапівця Хомякова – ГЕТЬ!».

Батьки передали керівництву Департаменту скарги на безчинства ізяслівської адміністрації і вимогу про зняття з посади начальника цієї установи Хомякова.

17 грудня засуджені, що утримуються у 58-й колонії оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти жахливих умов утримання, проти свавілля адміністрації колонії, проти жорстокого поводження. (http://khpg.org/1197894810).

Усвідомлюючи, що Департамент може застосувати проти голодуючих випробувану тактику – введення спецпідрозділу і масове побиття в‘язнів, засуджені заявили, що акція голодування є мирним, ненасильницьким протестом проти дій адміністрації і не потребує присутності спецпідрозділу на території колонії.

На сьогоднішній день голодують вже біля 200 засуджених.

Під час акції до пікетувальників приєдналися родичі засуджених, які утримуються у інших колоніях. Серед них був Андрій Базик, брата якого на весні цього року жорстоко побили у виправній колонії №1 (Вінницька область), після чого етапом відправили до Рівненської областію. Андрій прийшов на акцію, щоб повідомити про масове побиття людьми у масках засуджених, що утримуються у колонії № 96 (у с. Городище Рівненської області) , яке мало місце 18 грудня о 6 годині ранку. Хлопець стурбований долею свого брата.

Так як до пікетувальників ніхто не вийшов, то з"ясувати обстановку у цих колоніях, чи хоча б почути коментар від керівництва Департаменту, на жаль, не вдалося.
 Поділитися