MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За неефективне розслідування інциденту в податковій громадянин України отримає 2238 євро

21.12.2007   
Ольга Гончарова
Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити жителеві Харкова Валерію Козінцю 2238 євро за порушення його права на ефективний розгляд скарги.

Харків’янин Валерій Козінець звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на те, що його побив співробітник податкової інспекції. Харків’янин поскаржився й на неефективне розслідування цього інциденту, а також на порушення його права на правовий захист.

Історія розпочалася у 1996 році, коли податковий інспектор вилучив документи приватного підприємства «Пасаж», що належить позивачеві.

28 квітня 1998 року позивач був викликаний у Податкову міліцію Державної податкової інспекції Харкова для одержання вилучених документів.

Позивач поскаржився, що у приміщенні податкової інспекції він був побитий представником Податкової міліції після того, як податківець виявив у позивача звукозаписуючий пристрій.

Протягом 1998-2004 років позивач неодноразово намагався довести в українських судах, що він був побитий співробітником Податкової міліції, але безуспішно.

Козінець вимагав виплатити йому 279 євро за матеріальний збиток, 474 євро за нематеріальний збиток, а також відшкодувати 238 євро судових витрат.

Євросуд відхилив скаргу позивача про те, що його побили (причина – відсутність доказів), але визнав процедурне порушення його права на ефективний розгляд скарги.

Євросуд зобов’язав державу Україна виплатити Козинцю 2 тис. євро за нематеріальний збиток і 238 євро судових витрат.

 Поділитися