MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент УкраїниВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняЖиття без тривоги: не тікати, а діятиВійна проти мистецтва. Війна проти життя. Підсумки тижняЗаклик врятувати життя Сергія Троцька‘Останні секунди життя сортували гуманітарну допомогу’. Підсумки тижняЖиття ніби фільм жахів‘Здаватися немає куди, потрібно боротися за життя’ВР підтримала у першому читанні законопроєкт, що дозволяє розлучатися під час вагітності та першого року життя дитиниТри шляхи до сенсу життя в кризових ситуаціяхДосягнення цілей та ‘автобус життя’ Сенс життя 2023: позитивна екзистенція українського виміруРосія намагається зробити звичку знищувати життя новою нормою, — Президент УкраїниРосія продовжує вбивати мирних жителів: ворожі обстріли 9 січня забрали життя мешканців Харківщини, Херсона, Луганщини і Донеччини (оновлено)Від російських обстрілів загинули 18-річний юнак у Херсоні й родина у Бериславі: ворожі снаряди забрали життя 12-річної дитиниНа згарищі життя: мешканець Мощуна розповідає про зруйноване село ‘У Маріуполі залишилося 50-60 тисяч людей’. Працівник Азовсталі розповідає про життя в окупованому містіВона прощалася з життям, коли від авіаударів будинки складалися, наче картковіБоротьба за життя Віталія Матухна‘У нас в квартирі був захований прапор’ — життя в Ізюмі під час окупації

Українські жінки все більше п’ють, а чоловіки все менше живуть

26.12.2007    джерело: human-rights.unian.net

Тривалість життя чоловіків в Україні на 12 років менша, ніж у жінок.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН представник Державного комітету статистики України Інна Самченко.

Тому, на її переконання, чоловіків необхідно залучати до здорового способу життя.

Водночас вона зауважила, що жінки потребують підтримки в економічній сфері. За словами І.Самченко, середньомісячна зарплата у жінок у галузях економіки на 30% менша, ніж у чоловіків. Вона зазначила, що 80% державних службовців - жінки, тоді як на керівних посадах першої-третьої категорій держслужбовців лише 14% жінок. Крім того, за її словами, серед науковців майже однакова кількість чоловіків і жінок, але серед кандидатів наук жінок лише 40%, а серед докторів наук - лише 19%.

У свою чергу, директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова повідомила, що згідно із дослідженням, в останні роки зростає розрив у показниках смертності чоловіків, які проживають в сільській та міській місцевостях. За її словами, у сільській місцевості “особливо загрозлива ситуація”, і чоловіки там живуть “приблизно на 2 роки менше, ніж у містах”.

За словами Е.ЛібановоЇ, в Україні спостерігається тенденція до втрати генофонду нації через алкоголізм.

Директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ прогнозує, що різниця у рівні смертності між чоловіками та жінками “дещо зменшиться”, і це відбудеться за рахунок скорочення гендерних відмінностей у способі життя, оскільки кількість жінок, які палять та п’ють, зростає і майже зрівнюється з кількістю таких чоловіків.

За словами радника програмних питань Фонду народонаселення ООН по Україні Олега Вороненка, цей фонд у 2006-2010 роках реалізує програму допомоги Україні. Загальна кількість коштів, залучених на виконання цієї програми, становить близько 8 мільйонів доларів.

 Поділитися