MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рада Євангельських Протестантських Церков закликає Президента захистити їх вірних від свавілля правоохоронних органів

27.12.2007    джерело: www.risu.org.ua
Автори звернення стверджують, що факти перевищення службових повноважень та грубе порушення прав віруючих євангельських протестантських Церков працівниками міліції набули рис певної тенденції, яка містить обґрунтовану загрозу свободі віросповідання

24 грудня 2007 року керівники та повноважні представники Церков – члени Ради Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ) направили звернення до Президента України В.Ющенка з проханням взяти під особистий контроль розслідування фактів злочинної поведінки представників міліції та забезпечити право вірних євангельських протестантських Церков України на свободу віросповідання, життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність та безпеку.

Поява зазначеного спільного звернення була викликана тим, що факти перевищення службових повноважень та грубе порушення прав віруючих євангельських протестантських Церков працівниками міліції набули рис певної тенденції, яка містить обґрунтовану загрозу свободі віросповідання в Україні та правам і свободам віруючих громадян протестантських конфесій. Зокрема, у зверненні мова йдеться про напад 1 серпня 2007 року озброєних працівників кримінальної міліції та загону „Беркут” під час богослужіння до приміщення Дому молитви Церкви християн віри євангельської «Жива вода» (ВСЦХВЄП) у м. Євпаторія, а також щодо факту погрози вбивством з використанням зарядженої табельної зброї працівниками міліції, який мав місце 8 листопада 2007 року під час примусового виселення сирітського притулку «Краплина Божої благодаті» (МЄБЦ ОХНУ «Слово життя») з приміщення комунальної власності у Дарницькому районі м. Києва.

Члени РЄПЦУ зазначають, що «подібні зухвалі та безкарні дії працівників міліції та спец-підрозділу МВС «Беркут» відносно проти євангельських протестантських Церков та їх представників є грубим порушенням не тільки права на свободу віросповідання, але й фундаментальних прав людини, закріплених у міжнародних документах та гарантованих Конституцією України. Релігійна спільнота була шокована цими безпрецедентними фактами наруги над релігійними почуттями віруючих людей та створення загрози їх життю з боку органів влади, яки покликані охороняти їх права, безпеку, здоров’я та життя. Ми переконані, що жодні оперативно-розшукові заходи, чого б вони не стосувались, не можуть порушувати права та свободи громадян України».

Крім цього, керівники та повноважні представники Церков висловили підтримку Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангельської – п’ятидесятників та МЄБЦ ОХНУ «Слово життя» і розцінюють наведені факти «як замах на свободу віросповідання в Україні, який має бути визнаний державою шляхом притягнення до відповідальності винних представників правоохоронних органів та вжиттям заходів для недопущення подібних випадків у майбутньому».

Звернення підписали члени Ради Євангельських Протестантських Церков України від імені Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн – баптистів, Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангельської – п’ятидесятників, Української Уніонної Конференції Церкви Адвентистів Сьомого Дня, Української Християнської Євангельської Церкви, Братства Незалежних Церков і Місій Євангельських Християн-Баптистів України, Української Лютеранської Церкви, Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри України, Асоціації Місіонерських Церков Євангельських Християн України.

 Поділитися