MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Війна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Політика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів Узагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війниЗвіт за результатами моніторингового візиту до Новгород-Сіверської установи виконання покарань №31Заява Міжнародної Асоціації Меморіал у зв’язку з подіями в Нагірному КарабахуДекларація Міжнародної Асоціації МеморіалДо співробітників Меморіалу в Москві прийшли з обшукамиПерші українці отримали гроші з Нобелівської премії МеморіалуСтихійний меморіал на Українському бульварі — дайджест російських протестівІсторії війни зазвучать дев’ятьма мовами — проєкт “Меморіалу”‘Всю дорогу ми молилися вголос’, — диякон Микола Сердюк розповідає, як його сім’я виїжджала з окупаціїХарківська правозахисна група отримує половину Нобелівської премії Меморіалу і віддасть її постраждалим від війниУ Конгресі США пропонують зробити 30 жовтня Міжнародним днем ​​політичних в'язнівДержава, яка нехтує правами людини всередині своєї країни, неминуче становить загрозу світові — заява Меморіала з приводу отримання Нобелівської премії Нобелівську премію миру отримали український “Центр громадянських свобод”, білоруський правозахисник та російський “Меморіал”‘Нам соромно за дії нашої країни’, — члени Меморіалу про атаки Росії на електростанції«Узяв документи, довго дивився на слово ‘Україна’». Маріуполька розповідає про ‘фільтрацію’ в БезіменномуЛіквідація ПЦ «Меморіал»: Останнє засідання судуПро нашу ліквідацію. Заява членів Ради ПЦ «Меморіал»Міжнародний Меморіал: Ми проти війни з Україною

Кримчани підтримують пропозицію донеччан

28.12.2007    джерело: maidan.org.ua
Кримчани підтримують пропозицію донеччан щодо створення у Донецьку меморіалу жертвам політичних репресій

Лідери 7 кримських організацій поставили підписи під зверненням до Президента України Віктора Ющенка, у якому підтримується пропозиція донецької демократичної громадськості створити меморіал жертвам тоталітарного режиму в сквері на бульварі Пушкіна у Донецьку, де НКВС та гестапо розстрілювало громадян. Серед тих, хто підтримав звернення – лідери Кримської організації ВГО «Наша Україна» Валерій Пробий-Голова, Кримської філії Наукового товариства ім. Т. Шевченка Петро Вольвач, Кримської громадської організації «Український дім» Андрій Щекун, Кримського відділення Всеукраїнського товариства «Просвіта» Павло Власенко, Кримської асоціації голубівників Іллімар Асанов, директори Фонду досліджень та підтримки корінних народів Криму Сеїтмемет Емінов, Кримської філії Науково-дослідного інституту українознавства Віктор Лукашенко. Про це повідомив керівник Громадського центру ВГО «Наша Україна» в АРК Андрій Іванець.

«Ми чули, що представники органів самоврядування Донецька поставилися не конструктивно до виконання Указів Глави держави про вшанування пам’яті жертв політичних репресій та голодоморів, зокрема, поставили під сумнів необхідність перейменувань об’єктів, які носять імена катів і злочинців. Восени в центрі Донецька мені довелося пройтися по вулиці Постишева, якого комуністичний режим спеціально делегував у Харків для організації одного з найжахливіших у світовій історії злочинів проти людяності – Голодомору 1932-1933 років. Тому ми одразу відгукнулися на пропозицію підтримати ініційований донеччанами всеукраїнський марафон «З пам’яттю про минуле. З вірою в майбутнє», - сказав А. Іванець. Він нагадав, що демократичній громадськості Криму зрозумілі проблеми колег у Донецькій області, оскільки на звернення більш як 20 громадських організацій про створення меморіалу жертв тоталітаризму у Сімферополі вже пів року нема відповіді від органів самоврядування кримської столиці, а окремі екстремістські сили в Криму блюзнірські зривають траурні заходи із вшануванням пам’яті жертв політичних репресій та голодоморів.

Лідер Кримської організації ВГО «Наша Україна» В. Пробий-Голова вважає, що виконання Указів Глави держави щодо увічнення невинних людей, то не просто завдання поставлене владою, а моральний борг кожного перед жертвами тоталітаризму. В Криму, який зазнав декілька хвиль масового терору, жахів власного голодомору початку 1920-х років, репресій, розкуркулень, депортацій, це відчуваєш особливо гостро, зазначив він. В. Пробий-Голова закликав кримську громадськість підтримати донеччан у справі відновлення історичної справедливості.

У Кримській організації ВГО «Наша Україна» повідомили, що продовжать збір підписів на підтримку створення меморіалу у Донецьку.

Довідка. Всеукраїнський марафон "З пам’яттю про минуле. З вірою в майбутнє" розпочався 8 грудня у Донецьку встановленням хреста на місці де буде споруджено меморіал пам’яті жертв тоталітаризму.

Прес-служба Кримської організації ВГО «Наша Україна»

т. 8-050-38-13331

 Поділитися