MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Справу Гонгадзе повернули у довгу шухлядуЩе один експериментЗаходи пам’яті Георгія Гонгадзе, які відбудуться у КиєвіПрокурори у справі Гонгадзе просять суд призначити медекспертизи для підсуднихЛідери громадських організацій просять Ющенка відкликати нагороду ПотебенькаУ світі Ющенка звинувачують у нагородженні людини, яка завалила справу ГонгадзеПотебенько має бути не нагородженим, а покараним – Мирослава ГонгадзеГенпрокуратура розпочинає слідство у справі вбивства журналіста Гонгадзе з чистої сторінкиРада Європи нагадала Ющенку про невиконану обіцянкуПрокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 роківВ.Теличенко: є лише лінива імітація розслідування щодо замовників у справі ГонгадзеСуд у справі Гонгадзе знову перенесли через хворобу підсудногоЛеся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочинуВідбулось останнє засідання у справі Гонгадзе.Убивців Гонгадзе засуджено на 12-13 років. А замовників?Вирок у справі Гонгадзе: остання крапка?Мельниченко знову відмовив ГенпрокуратуріПрокуратура і далі шукає замовників вбивства ҐонгадзеКомитет министров внимательно следит за расследованием убийства Г.ГонгадзеСправа Гонгадзе як емблематичний приклад. Висновки звіту ПАРЄ

Підсудним у справі Ґонґадзе пред’явлено додаткове обвинувачення

14.01.2008    джерело: www.unian.net
Обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе пред’явлено додаткове обвинувачення у завданні істотної шкоди іміджу держави та правоохоронних органів

Обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе Миколі Протасову, Валерію Костенку та Олександру Поповичу пред’явлено додаткове обвинувачення у завданні істотної шкоди іміджу держави та правоохоронних органів.

Про це повідомила адвокат вдови журналіста Мирослави Ґонґадзе Валентина Теличенко.

За її словами, відповідне клопотання представників прокуратури сьогодні задовольнила на черговому засіданні колегія суддів Апеляційного суду Києва.

Як зазначила Теличенко, формуючи зміну обвинувачення, представники прокуратури користувалися ч. 1 ст. 166 Кримінального кодексу України редакції 1960 року (перевищення влади чи посадових повноважень, що завдало істотної шкоди державі чи громадським інтересам).

При цьому адвокат пояснила, що обґрунтування нового обвинувачення полягало у тому, що цим злочином  "була завдана шкода іміджу правоохоронних органів (України) та державі в цілому".

Водночас, Теличенко поінформувала, що наступне судове засідання у справі має відбутися 24 січня о 10.30.

Таку перерву вона пояснила тим, що підсудні та їхні адвокати мають ознайомитися з новим обвинуваченням, а також судова інстанція повинна поінформувати мати Г.Ґонґадзе Лесю Ґонґадзе про зміни, які відбулися під час судового процесу.

Г.Ґонґадзе зник 16 вересня 2000 року. У його вбивстві звинувачують трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України – В.Костенка, М.Протасова та О.Поповича. Ще один обвинувачуваний – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – знаходиться в розшуку.

Розгляд по суті кримінальної справи про вбивство журналіста Апеляційний суд Києва розпочав 9 січня 2006 року.

 Поділитися