MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Майдан» передав Юлії Тимошенко пропозицію про співпрацю

15.01.2008    джерело: maidan.org.ua
15 січня на громадському обговоренні програми Уряду «Український прорив: для людей, а не для політиків» в Українському домі, Юлії Тимошенко було передано майданівську письмову пропозицію щодо співпраці

15 січня, на громадському обговоренні програми Уряду «Український прорив: для людей, а не для політиків» в Українському домі, Юлії Тимошенко було передано майданівську письмову пропозицію щодо співпраці у реалізації урядових нормативних актів, що стосуються співпраці влади з громадянським суспільством.

Прем’єр-міністру України

Кабінету Міністрів України

Вельмишановна пані Прем’єр-Міністр, Вельмишановні пані та панове!

У контексті Постанови КМУ №1378 від 15.10.04 та Постанови КМУ №1035р від 21.11.07 Всеукраїнська громадська організація Альянс «Майдан» звертається до Вас з пропозицією щодо співпраці у практичній реалізації вказаних нормативних актів.

У зазначених постановах Уряду передбачені напрямки та форми взаємодії органів виконавчої влади та організацій (інститутів) громадянського суспільства з питань формування та реалізації державної політики, що на нашу думку має позитивно вплинути на розвиток громадянського суспільства в Україні шляхом залучення до участі у формуванні державної політики широкого кола небайдужих, соціально-активних громадян. Серед інструментів реалізації зазначених вище постанов вказані публічне громадське обговорення (безпосередня форма) та вивчення громадської думки (опосередкована форма). Серед форм публічного громадського обговорення, серед інших, зазначені «проведення Інтернет-конференцій», а також «інтерактивне спілкування в інших сучасних формах».

ВГО Альянс «Майдан» має багаторічний позитивний досвід організації та проведення Інтернет-конференцій на Сайті «Майдан» (http://maidan.org.ua) за участі політичних і громадських діячів, дипломатів, науковців, митців. Разом з тим, Сайт «Майдан», завдяки активності відвідувачів та можливостям безпосередньо подавати інформацію у розділ «Народні новини» та обговорювати її на форумах, є де факто інструментом моніторингу, обговорення та громадського оцінювання діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

Спираючись на здобутий досвід, можливості Сайту «Майдан», активність його укладачів та відвідувачів, ВГО Альянс «Майдан» звертається до Вас з пропозицією започаткувати спільними зусиллями постійнодіючий розділ «Громадські слухання на «Майдані». На нашу думку, цей розділ має складатися з таких ресурсів:

–  «площадки» для проведення Інтернет-конференцій за участі членів Уряду та інших уповноважених осіб міністерств та відомств;

–  форуму для обговорення проектів нормативно-правових актів, які стосуються суспільно-економічного розвитку держави, інтересів широких верств населення, прав, свобод і інтересів громадян;

–  класифікованого архіву новин, що стосуються суспільно-економічного стану та перспектив розвитку держави, інтересів широких верств населення, прав, свобод і законних інтересів громадян,

– інструментів для проведення Інтернет-опитувань.

Зазначаємо, що ми не шукаємо матеріальної, або фінансової підтримки з боку Уряду чи інших державних структур. Ми прагнемо лише готовності Урядових структур і посадовців до конструктивної та компетентної суспільної комунікації. Відтак, просимо Вас ухвалити рішення, яким визначити доцільність проведення консультацій з громадськістю шляхом участі членів Уряду та інших уповноважених осіб міністерств та відомств в «Громадських слуханнях на «Майдані».

Ми переконані, що запропонована нами форма суспільного діалогу (спілкування представників влади та громадськості з нагальних суспільних проблем) відповідає вимогам постанов КМУ №1378 від 15.10.04 та №1035р від 21.11.07 і буде корисною в справі розвитку громадянського суспільства в Україні.

З повагою,

ВГО Альянс «Майдан»

 

Пропозицію було передано через віце-прем’єр-міністра Івана Васюника, який (ми віримо, що у нас нема підстав для сумнівів) вручив його пані Тимошенко.

Сьогодні ж тотожнього документа було надіслано на ім’я Прем’єр-Міністра рекомендованим листом.

Ми теж щиро прагнемо «Українського прориву» і щоб обов’язково «для людей, а не для політиків» і, відтак, готові до конструктивного співробітництва. Сподіваємося на взаємність.

15-01-2008

 Поділитися