MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадські історичні слухання в СБУ

22.01.2008    джерело: www.civicua.org
Перші слухання на тему «Українська повстанська армія. Слід в історії» відбудуться 23 січня об 11.00 у приміщенні Прес-центру СБ України
З метою всебічного та об’єктивного висвітлення українського визвольного руху та сприяння процесу національного примирення, проголошеного Президентом України В.Ющенком, Служба безпеки України розпочинає новий гуманітарний проект «Громадські історичні слухання.

Мета проекту - через оприлюднення документів НКВД-МГБ встановити і донести історичну правду про минуле українського народу, його визвольну боротьбу; позбавити суспільну свідомість від нашарувань радянської пропаганди, що спотворюють об’єктивну істину.

Перші слухання на тему «Українська повстанська армія. Слід в історії» (доповідач к.і.н. Володимир В’ятрович) відбудуться 23 січня об 11.00 у приміщенні Прес-центру СБ України (вул. Володимирська, 35).

У слуханнях візьмуть участь історики, які вивчають раніше замовчувані питання національно-визвольної боротьби, зокрема, діяльність ОУН і УПА, видатних постатей визвольного руху України за документами, які зберігаються в Галузевому державному архіві СБ України.

Для участі у слуханнях запрошуються представники засобів масової інформації, акредитація за телефонами 256-96-79, 279-30-40.

 Поділитися