MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Інгушетії в Росії розігнали опозиційний мітинг протесту і «депортували» журналістів

27.01.2008    джерело: www.radiosvoboda.org
Міліція вдалася до кийків, подразливого газу й пострілів у повітря, щоб розігнати близько тисячі учасників недозволеної демонстрації в Назрані, які протестували проти корупції й порушень прав людини

Міліція вдалася до кийків, подразливого газу й пострілів у повітря, щоб розігнати близько тисячі учасників недозволеної демонстрації в столиці Інгушетії Назрані.

Її учасники протестували проти корупції й порушень прав людини в цій республіці на російському Північному Кавказі.

Вони у відповідь відбивалися від міліції пляшками з легкозаймистою рідиною й камінням.

Повідомляють про десятки затриманих і побитих, серед них і журналісти й правозахисники. Затримували, а потім відпустили, і кореспондента Радіо Свобода.

Організатори мітингу відтак закликали його учасників розійтися з центрального майдану Назрані.

Акцію протесту перенесли на 23 лютого.

А затриманих, а через кілька годин звільнених журналістів примусово вивезли поза межі Інгушетії, до Владікавказа – столиці Північної Осетії, сусідньої республіки на російському Північному Кавказі.

Їм оголосили, що вони мусять залишити «зону контртерористичної операції». Такою зоною якраз днями оголосили місто Назрань і ще частину території Інгушетії.

Правозахисників відпустили пізно ввечері в суботу приблизно через 10 годин після затримання.

 Поділитися