MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 років

06.02.2008    джерело: www.unian.net
Адвокат вдови журналіста проситиме у суду інші терміни покарання для підсудних. Які саме, вона не уточнила, але зауважила, що вважає одного з підсудних більш винним у скоєнні цього злочину

Сторона обвинувачення у справі про загибель журналіста Георгія Гонгадзе просить суд призначити підсудним Миколі Протасову, Валерію Костенку та Олександру Поповичу конкретні терміни покарання у вигляді позбавлення волі.

Як повідомила УНІАН адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, сьогодні, виступаючи у дебатах, прокурори просили засудити М.Протасова до 14 років позбавлення волі, О.Поповича – 13 років і В.Костенка - 12 років.

За словами В.Теличенко, до початку дебатів В.Костенко на відповідне запитання суду повністю визнав себе винним, двоє інших – частково, оскільки вони наполягали, що у них не було попередньої змови щодо скоєння вбивства журналіста.

Крім того, М.Протасов заявив, що на момент скоєння злочину він не був посадовою особою, оскільки перебував у відпустці.

Як зазначила В.Теличенко, вона проситиме у суду інші терміни покарання для підсудних. Які саме, вона не уточнила, але зауважила, що «я бачу М.Протасова більш винним у скоєнні цього злочину».

Вона також повідомила, що на прохання сторони захисту у судовому засіданні оголошено перерву до 10.30 21 лютого для того, щоб захист мав час підготуватися до дебатів.

 Поділитися