MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Путін знову оголошений ворогом преси

06.02.2008    джерело: www.pravda.com.ua

Міжнародний комітет захисту журналістів (CPJ) зі штаб-квартирою у Вашингтоні поставив Росію в трійку найбільш небезпечних країн світу для роботи журналістів.

Про це свідчить чергова щорічна доповідь CPJ, оприлюднена у вівторок, повідомляє Комерсант.

Правозахисники підкреслюють, що найбільшу небезпеку для представників преси Росія стала становити за вісім років перебування при владі Володимира Путіна.

"З 2000 року, коли до влади прийшов президент Путін, із причин, безпосередньо зв’язаних із професійною діяльністю, загинули 17 російських журналістів. У 14 випадках це було навмисне убивство",- сказано в доповіді комітету.

Росія входить у трійку найбільш небезпечних країн світу для роботи журналістів поряд з Філіппінами й Іраком.

У доповіді сказано, що в 2007 році під час виконання службових обов’язків у світі загинули 65 журналістів. Це на дев’ять чоловік більше, ніж роком раніше, і це найвищий показник з 1994 року. У Росії, за даними комітету на 1 грудня 2007 року, два журналісти вчинили "самогубство при загадкових обставинах".

CPJ був створений у 1981 році групою американських журналістів "у відповідь на жорстоке ставлення до їхніх закордонних колег з боку авторитарних урядів і інших ворогів незалежної журналістики".

06.02.2008

 Поділитися