MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Плани розширити мережу ПТУ в місцях позбавлення волі

14.02.2008    джерело: www.minjust.gov.ua

У 2008 році планується розширити мережу існуючих та створити нові професійно-технічні навчальні заклади, що діятимуть на базі установ виконання покарань. Про це 13 лютого повідомив перший заступник Міністра юстиції Євген Корнійчук у ході робочого візиту до Білоцерківської виправної колонії № 35.

«Засуджені мають бути готові до повноцінного повернення в суспільство. Задля уникнення рецидивів злочинів держава має подбати про професійну підготовку та ресоціалізацію тих, хто в майбутньому вийде на свободу», - зазначив, зокрема, перший заступник Міністра юстиції.

За словами Євгена Корнійчука, починаючи з поточного року в Україні розпочнеться комплексне реформування усієї пенітенціарної системи. Зокрема, Мін’юст спільно з Департаментом з виконання покарань вже розробив концепцію законодавчого, матеріально-технічного та гуманітарного удосконалення діяльності Державної кримінально-виконавчої служби.

«Ми докладемо всіх можливих зусиль для того, щоб наші установи виконання покарань відповідали світовим стандартам, щоб кількість скарг щодо порушення прав чи жорстокості по відношенню до засуджених, які направляються в міжнародні інституції, звести до мінімуму», - зазначив перший заступник Міністра юстиції.

У ході візиту перший заступник Міністра юстиції також ознайомився з підготовкою кадрів для Департаменту з виконання покарань, яке здійснюється на базі Білоцерківського училища професійної підготовки.

За підсумками візиту керівництву училища запропоновано створити експериментально-практичну лабораторію з метою розробки та апробування концепції прогресивної системи відбування покарання, а також провести дослідження актуальних проблем діяльності Державної кримінально-виконавчої служби України (сформувати інформаційно-ресурсний центр з досліджуваних проблем). Рекомендовано поповнити бібліотечний фонд училища навчально-методичною літературою. А також створити на базі бібліотеки училища інформаційний центр з вільним доступом слухачів до ресурсів мережі Інтернет.

Євген Корнійчук також повідомив, що на сьогодні розглядається питання утворення в Україні спеціалізованого вищого навчального закладу, який готуватиме кадри для роботи в системі виконання покарань.

 Поділитися