MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Упродовж останніх п’яти років кількість наркоманів збільшилася у півтора рази

19.02.2008   

В Україні упродовж останніх п’яти років кількість наркоманів збільшилася у півтора рази. Якщо у 2003 році на медичних обліках перебувало 119 тис. наркозалежних, то наразі таких понад 173 тис., серед них більше 5 тис. - неповнолітні.

Таку сумну статистику було названо на розширеній колегії МВС України за участі Президента України Віктора Ющенка,  повідомили у Департаменті зв’язків із громадськістю МВС.

На першому місці за кількістю наркоманів знаходиться Миколаївська область - 71 наркозалежний на 10 тисяч населення, друге місце посідає Луганщина - 67 на 10 тис., далі йде Одеська область - 65 на 10 тис.; Дніпропетровська - 62 на 10 тис.

У Львівській області налічується 20 наркоманів на 10 тисяч населення. Найменше наркозалежних у Закарпатській області - 7 на 10 тис.

Торік органи внутрішніх справ виявили майже 4,7 тис. фактів порушень правил обігу лікарських засобів, які містять підконтрольні речовини, зокрема трамадол. За цими фактами порушено 1,5 тис. кримінальних справ. З незаконного обігу вилучено 1,8 млн тис. доз зазначених медпрепаратів, у тому числі понад 763 тис. трамадолу.

Як повідомлялося, за даними Національної ради з питань здоров’я, в Україні щороку через алкоголізм помирає понад 40 тис. людей.

За результатами опитування Всесвітньої організації охорони здоров’я, українські діти та молодь споживають алкоголю найбільше у світі порівняно зі своїми ровесниками із інших країн.

За матеріалами ZAXID.NET

 Поділитися