MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму вчинено напад на головного редактора газети ««Свобода слова»

29.02.2008    джерело: www.radiosvoboda.org
У ніч на п’ятницю зловмисники в масках увірвалися до будинку редактора, вони мали із собою каністру з бензином. Редактор пов’язує цей напад із його професійною діяльністю

У ніч на п’ятницю зловмисники в масках увірвалися до будинку редактора після опівночі, вони мали із собою каністру з бензином.  Після бійки, яка зав’язалася між власником будинку і нападниками, останні втекли, кинувши каністру та одну маску.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, у Василя Фоменка травмована голова, він скаржиться і на біль в районі печінки. Після проведення медичного обслідування лікарі констатували легкий струс мозку і численні незначні тілесні ушкодження-забої.

Редактор пов’язує цей напад із його професійною діяльністю. За словами Василя Фоменка, найбільший резонанс останнім часом отримали статті про приватизацію одним із злочинних «авторитетів» гуртожитка із людьми.

«Я пов’язую цей розбійний напад із моєю публікацією в останньому числі газети «Свобода слова» про гуртожиток «Магнолія». Там певні підприємці хочуть виселити мешканців і продати цей гуртожиток. Один із тих підприємців, яких я підозрюю, був раніше пов’язаний з угрупованням «Сейлем»», – сказав редактор газети.

У Центрі громадських зв’язків кримської міліції повідомили, що за фактом нападу на журналіста розпочато слідство. Керівництво кримського главку МВС надіслало до Алушти спеціальну групу із Сімферополя.

Торік жоден із фактів злочинних проявів щодо кримських журналістів не був до кінця розслідуваний і злочинці не були покарані.

 Поділитися