MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Третина скарг українців до Європейського суду з прав людини пов‘язана з діяльністю вітчизняної пенітенціарної системи

03.03.2008    джерело: minjust.gov.ua

Третина скарг, які надходять до Європейського Суду з прав людини від українських громадян, так чи інакше пов’язана з питаннями, які належать до компетенції Департаменту з питань виконання покарань. Про це сьогодні заявив перший заступник Міністра юстиції Євген Корнійчук у ході розширеного засідання колегії Державного департаменту України з питань виконання покарань, присвяченого підсумкам діяльності органів і установ кримінально-виконавчої служби України у 2007 році.

Євген Корнійчук зазначив, що на сьогодні Мін’юст разом з Держдепартаментом з виконання покарань створили робочу групу, яка працює над вдосконаленням законодавства у частині, що регулює найбільш проблемні напрямки діяльності кримінально-виконавчої системи.

За словами першого заступника Міністра юстиції, цю роботу планується завершити до кінця другого кварталу поточного року

«Ми визначили для себе дуже стислі терміни для напрацювання та узгодження з профільними міністерствами законодавчих змін. Викорінити приводи для скарг потрібно в найкоротші терміни. Адже позбавляючи людину свободи, ми не маємо права позбавляти її гідності. Засуджені мають бачити світло в кінці тунелю і бути готовими до повернення в суспільство», - наголосив він.

Євген Корнійчук також повідомив, що на сьогодні Міністерство юстиції працює над комплексом питань щодо покращення діяльності Департаменту з питань виконання покарань. Зокрема, в питаннях збільшення фінансування - для будівництва закладів для утримання довічно ув’язнених осіб, хворих на туберкульоз та СНІД. Опрацьовується проблема списання податкової заборгованості підприємств установ виконання покарань. Крім того, передбачається створення закладів професійно-технічної підготовки для ув’язнених, а також вилучення з системи МВС вищого навчального закладу з підготовки кадрів для системи виконання покарань.

Євген Корнійчук наголосив, що новий уряд опрацьовує весь спектр питань, пов’язаних з функціонуванням пенітенціарної системи та дотриманням прав людини. Він також поінформував про заходи, які здійснює Міністерство юстиції для приведення системи виконання покарань до європейських стандартів.

Прес-служба Міністерства юстиції України
 Поділитися