MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Хто заказав пікет біля УНІАНу проти правозахисників?

03.03.2008   
Лист читача

Шановна редакція!

Прочитав статтю в газеті “Україна Молода» за четвер 28.02.08 “Поза зоною досяжності” (http://umoloda.kiev.ua/number/1114/176/39806/). Я робоча людина, ветеран заводу. І, чесно кажучи, не все читаю у газеті. Думаю, так робить більшість людей. І у статті спочатку продивився фото. За останній час я дуже обережно дивлюся на пікети і мітинги, бо добре знаю, як і ким вони організовуються. Це стосується політики. А тут – ось тобі, дядько – пікет чемних, красивих жінок і типових хлопців-студентів у в’язаних шапочках – і це у робочий день і з чого би то? Чи за якийсь пільги чи проти НАТО? Та ні! Професійно зроблені написи говорять про те, що люди протестують проти інших людей. Ті інші люди – громадська організація, яка відома вже багато років. А ці хлопці і красуні-жінки – вони хто? Я не розумію. Начебто вони проти бандитів – то і я проти! Але як вони, ті люди, знайшли один одного у великому місті, якщо вони не партія і не громадська організація? Тоді я почав читати статтю і зрозумів, що ті люди захищають якогось міліцейського генерала, якого, начебто, зобижають правозахисники. Тобто ці люди, що вийшли з гаслами, вони або родичі того генерала або його підлеглих. Іншого висновку із статті зробити не можна. Тобто газета «УМ» стала на захист славної когорти нашої міліції, яка є ум, честь і совість…То хай буде так, всіх треба захищати.

Тепер по темі. Я сам з реабілітованих. Моя мама відбувала термін ще за Сталіна, а у 1999 році її вбили бандити в своїй хаті. То вони мені не друзі. Але чому я повинен вірити, що якщо хтось був на екскурсії у колонії, то він там про все дізнався за якусь годину? І який же «дурень» той Захаров, що у таку далечинь із Харкова перся у якусь колонію, щоб постояти перед брамою, покурити і поїхати додому? То йому що, нема чого робити? Чи може він приїхав туди разом з тим генералом і той зайшов у колонію, а Захаров сказав – ти йди, а я поїхав додому? Саме так подається у статті.

Щодо Юрія Шухевича і інших, хто сидів у Донбасі. Шановні, серед реабілітованих немає статусу того, хто де сидів чи відбував. В нас є статус учасників повстань – Норильського, Воркутинського, Кінгірського. А відбували – хто де, і по десять - п’ятнадцять таборів. І опікується тими людьми деякі представники громадськості, які є по місту проживання колишніх політв’язнів. Що стосується Юрія Шухевича, то він має статус Героя України і є почесний голова поважної партії, яка в силах надати йому і моральну і матеріальну допомогу  Я думаю, що Ю.Шухевич і сам надає людям допомогу.

А той удар у статті “під дих” – “ви отримуєте допомогу од Сороса” – взагалі не для «УМ». Бо Сорос сам знає, як робити контроль своїм грошам. А нам з вами є чим опікуватися – для того є Державний Бюджет і саме громадськість повинна брати участь у його контролюванні.

 

Юрій Зайцев, ветеран праці.
 Поділитися