MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна є першою у світі за вимиранням

06.03.2008    джерело: www.bbc.co.uk

Українські науковці заявляють, що темпи вимирання населення в Україні найвищі у світі.

Серед причин фахівці називають куріння, алкоголізм, а також - бездуховність.

5 мільйонів українців не стало за останні півтора десятка років - науковці погоджуються, що це дуже багато. Голова Нацради з питань охорони здоров’я при президентові України - професор Микола Поліщук - стурбований тим, що "надсмертність" притаманна людям працездатного віку. Він каже, що за цими показниками Україна обігнала Європу в чотири рази. Також, порівняно з цивілізованими країнами, тривалість здорового життя в Україні на 15 років менша.

Найчастіше, за словами експертів, помирають від куріння - понад 100 тисяч людей щороку, та алкоголізму - ще трохи менше, ніж половина цього числа. До причин смертей додають також травматизм. Микола Поліщук переконаний, що до таких наслідків веде бездуховність, низький рівень освіченості та культури людей. Науковці додають ще й численну міграцію.

Директор інституту демографії Елла Лібанова вказує на те, що 65 відсотків новонароджених хлопчиків не доживають до 65-ти років. За її словами, для відтворення нації зараз 10 українських жінок повинні народжувати 23-24 дитини, а насправді народжується всього 13. "Українська жінка не хоче народжувати - вона вийшла за межі родини і прагне соціально реалізуватися," - підсумовує Елла Лібанова.

 Поділитися