MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна надала політичний притулок засудженій в Росії нацболці

12.03.2008    джерело: www.newsru.ua
В травні 2005 року націонал-більшовики Ольга Кудріна і Євгеній Логовський вивісили на фасаді готелю "Росія" транспарант "Путін, піди сам!". Суд визнав Кудріну винною за статтями "Хуліганство" і "Псування майна", і засудив її до 3,5 років позбавлення волі

Україна надала статус біженця активістці забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії, 24-річній Ользі Кудриній. У себе на батьківщині Кудріна засуджена до трьох років позбавлення волі.

Свідоцтво біженця автоматично продовжуватиметься щороку до зміни політичного клімату в Росії, повідомляє прес-служба НБП.

Нагадаємо, в травні 2005 року націонал-більшовики Ольга Кудріна і Євгеній Логовський вивісили на фасаді готелю "Росія" транспарант "Путін, піди сам!". Проти них було порушено кримінальну справу. Суд визнав Кудріну винною за статтями "Хуліганство" і "Псування майна", і засудив її до 3,5 років позбавлення волі.

Проте Кудріна на оголошення вироку не з’явилася і емігрувала до України.

Рішення про статус біженця Ольга Кудріна чекала майже рік, за цей час вона вийшла заміж за іншого московського націонал-більшовика Кирила Ананьєва. Півроку тому у них народилася дочка Олена.

За інформацією НБП, отримання аналогічного статусу в Україні чекає й інший нацбол, Михайло Ганган, що подав необхідні документи на початку січня.

Як раніше повідомлялося, 31 грудня 2007 року працівники УБОЗ у Вінницькій області затримали громадянина РФ, члена НБП Михайла Гангана, який був оголошений Росією в міжнародний розшук через канали Інтерполу.

2 січня 2008 року Замостянський райсуд Вінниці дав згоду на тимчасовий арешт Гангана строком на 40 діб, проте 11 січня Апеляційний суд Вінниці своїм рішенням звільнив його з-під варти.

Офіційний Кремль наполягає на екстрадиції збіглого націонал-більшовика, проте лідери російської опозиційної партії "Інша Росія" Гарі Каспаров і Едуард Лімонов, а також Володимир Рижков і Борис Нємцов звернулися з відкритим листом до президента України Віктора Ющенка з проханням не видавати Гангана Росії.

 Поділитися