MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Євросоюз радить Україні дотримуватися екологічних стандартів

13.03.2008    джерело: www2.dw-world.de

Суперечка навколо каналу “Дунай – Чорне море” стосується не лише України та Румунії, а й усіх, хто прагне не зашкодити довкіллю. Про це повідомив після завершення ради Україна-ЄС у Брюсселі у вівторок заступник генерального директора з питань зовнішніх відносин Єврокомісії Х’ю Мінгареллі.
За словами Х’ю Мінгареллі, керівництво Євросоюзу розуміє, що українська влада зацікавлена у добудові каналу “Дунай – Чорне море” з економічних причин. Утім, Брюссель не хотів би, щоб утілення подібних намірів становило екологічну загрозу для екосистем дельти Дунаю. “Все, що стосується збереження екосистем, захисту довкілля стосується всіх нас, а не лише України та Румунії. Тож це стосується і ЄС, хоча він і не є учасником цього конфлікту”, – зазначив Х’ю Мінгреллі. Саме тому, зауважив посадовець, керівництво Євросоюзу дозволило собі дати пораду українській владі – дотримуватися екологічних стандартів. У свою чергу, український прем’єр Юлія Тимошенко пообіцяла, що всі питання, пов’язані з роботою каналу, Київ вирішуватиме з урахуванням екологічних моментів.

 Поділитися