MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Убивців Гонгадзе засуджено на 12-13 років. А замовників?

15.03.2008    джерело: www.pravda.com.ua

Апеляційний суд Києва визнав винними трьох колишніх співробітників Міністерства внутрішніх справ у скоєнні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Відповідну ухвалу суду в суботу оголосила колегія суддів Палати з кримінальних справ Апеляційного суду м.Києва на чолі із головуючою на судовому засіданні суддею Іриною Григорьєвою.

Обвинуваченому Валерію Протасову суд призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі, Олександру Поповичу і Валерію Костенку – по 12 років позбавлення волі.

Як наголошується в судовому вироку, ця ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку у Верховному Суді протягом місяця, передає УНІАН.

Водночас ще один обвинувачуваний – колишній керівник цього ж Департаменту МВС Олексій Пукач – знаходиться в розшуку.

 Поділитися